AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Gülden Tökel, 31 Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak seçmene hatırlatmada bulundu.

Güngör ve Tökel, geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde engelliler için uygulanan seyyar sandık uygulamasının bu seçimde de uygulanacağını hatırlatarak, konuyla ilgili bilgiler verdi.

Göngör ve Tökel, "Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için; 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilmek üzere Muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir" dedi.

AK Parti Osmancık İlçe Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde iktidara geldiğimiz günden bu güne ülkemiz âdeta yeni bir çağa girdi. Kalkınma hamlemizin devamı ve daha güçlü bir Türkiye için tüm vatandaşlarımıza seçim sürecinde sıkıntı yaşamamaları amacıyla bir hatırlatma yapmak istedik.

ENGELLİ VATANDAŞA SEYYAR SANDIK GİDECEK

Engelliler için seyyar sandık uygulaması bu seçimde de uygulanacak. Bu kapsamda, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurulması gerekecek. Başvurusu kabul edilen engelli seçmenler, sandıkların kendilerine getirilmesi suretiyle bulundukları yerde oy kullanabilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın yazısına göre yatağa bağımlı seçmenlerin “Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “Hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” yazılı sağlık raporunu ibraz etmesi halinde seyyar sandık uygulamasından yararlanabilecek.

Bunun için engeli bulunan veya hâlihazırda evde sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, aile hekimlerine başvurarak rapor almaları gerekiyor. Söz konusu başvurular internet ortamından erapor.saglik.gov.tr adresinden de gerçekleştirilebiliyor. Hasta yatalak ve engellilerin oy kullanabilmeleri için engelli beyan formlarını doldurup bir yakını tarafından ilçe seçim kuruluna ya da ilçe seçim kuruluna sunulmak üzere muhtarlara teslim etmeleri gerekmektedir. Bununla ilgili süre 4 Ocak 2019 tarihinde başlayacak olup, 17 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir” ifadelerini kullandı.