Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, üyelerini tapuya kavuşturdu.
Sanayi Bakanlığı kredi desteği ile inşaatı yapılan, 2003 yılı kura çekimi ile taşınılan, 138 işyerinin yer aldığı sanayici esnaflarına tapular dağıtıldı.
Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Ali Osman Eker, sanayi sitesi esnafına tapularını teslim etti.
3 Mayıs 1979’da Bağkur Sigortaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi olarak kurulan, 28 Haziran 1990 yılında unvanını Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak intibak ederek faaliyetlerini sürdüren, Sanayi Ticaret Bakanlığı Halk Bankası aracılığı ile kredi kullanılarak 2003 yılında inşaatı tamamlanan kooperatifte 138 işyeri yer alıyor.
6 Aralık 2019 Cuma günü tapu işlemlerini tamamlayan Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Osman Eker, Kooperatif Başkan Yardımcısı İsmail Dölcü, yönetim kurulu üyeleri ve Osmancık Tapu Müdür Vekili İsmail Aksoy tarafından 138 adet tapunun teslimi yapıldı.
Kooperatif Başkanı Ali Osman Eker; “2003 yılında inşaatı tamamlanan işyerleri 16 yıl aradan sonra Bakanlığa olan parasal yükümlüğü yerine getirmiş ve tapu işlemleri gerçekleştirilmiştir. 6 Aralık 2019’da tapularımızı dağıtmak nasip oldu. Tüm işletme sahibi sanayici esnafımıza tapuları hayırlı uğurlu olsun.
Tapu işlemlerimizde bizlere kolaylıklar sağlayan Çorum Kadastro Müdürlüğü, Osmancık Tapu Müdürü İsa Yanık ve personellerine şahsım ve üyelerim adına sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Tapularını teslim alan Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Ali Osman Eker ve beraberindekiler aynı gün tüm tapuları sanayici esnaflarını tek tek ziyaret ederek, hayırlı uğurlu olsun dilekleri ile teslim etti. Tapularını teslim alan esnaflar, 50-20-10 yıla aşkın beklentilerinin nihayet son bulduğunu ve tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Ali Osman Eker, aynı zamanda eski Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Mürsel Gökyar'ı da işyerinde ziyaret ederek, kendisinin başkanlık sürecinde bu tapularda uzun uğraşlar verdiğini ve emeğinin büyük olduğunu dile getirerek, önce teşekkür etti sonra tapusunu bizzat kendi elleri ile teslim etti.