Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı Osmancık´ta düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı dolayısıyla düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Başkomiser Mustafa Topal yaptı.

Topal, “Bugün Türk polisi olarak teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım" dedi.

Başkomiser Mustafa Topal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İlk defa polis adı verilen, gerçek anlamda Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesi ile kurulmuştur. Polis, anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmenliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret feragat ve fedakarlıklarla, gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Polis, devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Polisin hedefi, öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Eğer suç işlenmiş ise suçla ilgili delilleri ve şüphelileri tespit ederek, yakalayıp Cumhuriyet Savcılığına teslim etmektir. Her türlü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele ve trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bunlarla mücadeleye aralıksız devam edilecektir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzur, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyet ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır. Polis, bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır, halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir.

Osmancık, bölgemizin huzurlu ilçelerinden bir tanesidir. Burada en büyük pay şüphesiz Osmancık halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağlıyoruz. Yine sizden alacağımız destekle huzur ortamı devam edecektir. Bu mutlu günümüzde, devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken, geride kalan dul ve yetimlerine şükranlarımızı belirtir, gazilerimizi ve emeklilerimizi minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık, başarı ve mutluluklar diler, saygılar sunarım.”

Çelenk sunma programının ardından Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam eden programda Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen ve polis ekipleri tebrikleri kabul etti.

Çeşitli ikramlarda bulunulan Polis Haftası etkinliklerine Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları, polis teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Programda Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen Kaymakam Hakan Alkan´a çiçek takdim etti. Alkan yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatının 173. Yılını kutlayarak görev başındaki polislere başarılar diledi.