‘Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında Çorum’un Osmancık İlçesi’nde, belediye binası önünden başlayıp, Ada Spor Tesisleri önünde sona eren "Osmancık’ta Sağlık İçin Yürüyoruz" adlı yürüyüş gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yürüyüşe Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Alperen Kısa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Doktorlar, öğretmenler, öğrenciler kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Sağlıklı yaşam için günde en az 10 bin adım atılması gerektiğinin altını çizen Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Doktor Alperen Kısa yürüyüşlerin tempolu şekilde yapılmasını söyledi.
Alperen Kısa “Bugün dünya yürüyüş günü için bir araya geldik. Öncelikle katılım için teşekkür ederim. Yürüyüş aslında beden sağlığının en temel yapı taşlarından birini oluşturmaktadır. Sağlık konusunda geçenlerde bir sosyal paylaşım sitesinde güzel bir paylaşım görmüştüm. Bu paylaşımda diyor ki; boş bir sayfaya sağlık için rakamla bir yazın ve sonrasında hayatta gerçekleştirdiğiniz hayaller için sıfır yazın, (ev, araba, evlilik, vs.) ama baştaki biri kaldırdığınızda yani sağlığı diğer hiçbir şeyin değeri kalmıyor.

Aslında bu gün için bu mantığı beynimize yerleştirmek bile yeterli, ama yinede kısa yürüyüş ve sağlıklı yaşam hakkında da kısa bilgi vermek istiyorum. Obezite ve buna bağlı olarak oluşan hastalıklar hızla artıyor. Sağlıklı yaşam için her gün en az 10 bin adım atılmalıdır. Vücutta yağ yakımının olabilmesi için yapılan yürüyüş en az 60 dakika olmalı, yürürken tempolu bir şekilde yürünmelidir.” dedi.
"Osmancık’ta Sağlık İçin Yürüyoruz" adlı etkinlik sonunda sağlık görevlileri halkı fiziksel aktivite ve yürüyüşe dikkat çekmek için bilgilendirdi ve broşürler dağıttı.