Çorum’un Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Pirinç Kültür ve Sanat Festivali başladı. Kaymakamlık binası önünden Belediye binası önüne kadar Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan festival kapsamında Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, vatandaşlara karanfil dağıttı. 14 Ekim 2012 tarihine kadar çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival Volkan Konak konseri ile sona erecek.
Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 7’incisi gerçekleştirilecek olan Pirinç Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivalin başlangıcı Kaymakamlık binası önünden Belediye binası önüne kadar ilçe merkezinde Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile verildi. Kortej yürüyüşüne Kaymakam İbrahim Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstgm. İrfan Kaymaz, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, daire ve belediye müdürleri, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş süresince Kaymakam İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, vatandaşlara karanfil dağıttı.
 
“ASIRLARIN GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ”
Belediye binası önünde gerçekleştirilen programda ise Amasya Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. Mehter Takımı’nın konserinin ardından Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, konuşma yaptı. Osmancık’ın pirinç ve tarih başkenti olduğunu ifade eden Başkan Yazıcı, “Osmancık Koyunbaba’nın, Akşemsettin’in, Baltacı Mehmet Paşa’nın, Koca Mehmet Paşa’nın memleketi. Geçmişimizle ne kadar övünsek azdır. Geçmişi bilmeyenin geleceğe hazırlanması mümkün değildir. Asırların geleneği olan panayırımız festivale dönüşmüş biz bunu devam ettiriyor ve devam ettireceğiz. Tabi ki festivalimiz devam edecek ne zamana kadar Osmancık devam edene kadar, Osmancık’ta kıyamete kadar devam edecek. Osmancık pirinci sadece Osmancık’ta ekilen değil Türkiye’nin %80’nin de ekilen bir pirinç, hatta Rusya’da ekilen bir pirinç ve hepsi Osmancık adıyla anılıyor. Osmancık adıyla anılmasına vesile olan önceki dönem belediye başkanlarımızdan Avni Kılıç ağabeyimize ve Serdar Kurşun kardeşimize teşekkür ediyoruz. İlçemiz için emekleri vardır. Biz ilçemiz için bir şeyler yapanlara teşekkür etmekten geri duymayız. Tarihiyle, pirinciyle ismini duyuran Osmancık’ta ırmak ıslah projesi, köprü restoresi ve kale restore projelerini hayata geçireceğiz. Ayrıca alt yapı yatırımımızla da Osmancık’ın tarihi sorunlarını çözüme kavuşturacağız” dedi.
 
“OSMANCIK BELİRLEYİCİ UNSUR OLACAK”
Başkan Yazıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kaymakam İbrahim Küçük ise, “Öncelikle festivalin hayırlı olmasını diliyorum. Üreticilerimizden iyi ürünler çıkarmalarını diliyorum. Osmancık suyu ve sulanabilirliği daha da artacak, ürün çeşitliliğine gitmesi gerekecek bir bölge ve yöre. Tarihsel olarak, doğa olarak bir çok üstünlüklere sahip. Osmancık bundan sonra da belirleyici unsur olacak. Osmancıklıların ufku açık insanlar olduğunu biliyorum. Belediye Başkanımız Bekir Yazıcı’ya ve belediye personeline festivalin gerçekleştirilmesindeki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından festival açılış Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileri ile sona erdi. Programın ardından Kaymakam İbrahim Küçük ve Başkan Yazıcı karma Osmancık Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. Belediye binası önünde Başkan Yazıcı, vatandaşlara pilav ikram etti.