Osmancık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık Belediyesi Başkanlığı ve Osmancık Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde "Çeltik Yetiştiriciliği" konulu bir panel düzenlendi.
Osmancık Belediye Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen panele Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin ilçelerinden kurum amirleri ve çok sayıda çeltik üreticisi katıldı.
Panelde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Hüsrev Mennan ‘Herbisitlere Dayanıklı Yabancı Otlarla Entegre Mücadele Yöntemleri’, Doç. Dr. İsmail Sezer ‘Çeltik Tarımı ve Çeltikte Randımanı Etki Eden Faktörler’, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Halil Sürek ‘Çeltikte Yabancı Ot Kontrolü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Çeltik Çeşitleri’, Rasim Ünan ‘Çeltik Hastalık ve Zararlıları’, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Melih Enginsu ‘Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Çeltik Çeşitleri’ konularında sunum yaptı.
Yapılan sunumların ardından üreticiler tarafından sorulan sorulara cevap veren konuşmacılar, çeltik konusunda uzman kişilerden bilgi alma şansı yakaladıkları için çok şanslı olduklarını, burada öğrendikleri konuları üretimime yansıtarak sonuçlarını görmeyi arzu ettiklerini dile getirerek, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.