Osmancık'ta beslenme ve diyet kliniği hizmete açıldı.

Haluk Kılıç ve Ebru Şimşek tarafından açılan “H-Fit Diyetisyen Kliğini” müşterilerinin hizmetine sunuldu.

Klinik açılışına; AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, 22. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Recep Cıplak, MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, İYİ Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Mahmut Özhan Arslan ile çok sayıda partili, esnaf ve vatandaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Çeşitli siyasi partilerden adayları ve yöneticileri bir araya getiren açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Beslenme ve Diyet Kliniğinde, sağlıklı beslenme ve kilo verme, diyabet, tansiyon ve diğer hastalıklarda bebek ve okul çağı çocuk beslenmeleri, sporcu beslenmeleri, kurumsal beslenme ve diyet danışmanlığı gibi birçok konuda randevu alınmaya başlandı.

Osmancık’ın ilk beslenme ve diyet danışma merkezi Yazı Mahallesi Org. Ahmet Çörekçi Caddesi PTT yanındaki binanın 2. katında hizmete başladı.

"Aç kalmadan, formda kal" sloganı ile açılan “H-Fit Diyetisyen Kliğini” isimli beslenme ve diyet danışma merkezi açılışında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, böyle bir yerin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini ve her şeyden de önemli olduğunu kaydetti.

Sağlıksız olmanın hem ekonomiye hem de iş yaşamına olumsuz etki ettiğini belirten Kaya, sağlıksızlığın yaşam kalitesini bozduğunu ifade etti.

"Diyet kişiye özeldir" ilkesini benimseyen Diyetisyen Ebru Şimşek; "yaşınızı, cinsiyetinizi, vücut analizi sonuçlarınızı (kilo, yağ kütlesi, kas kütlesi, su yüzdesi), sağlık durumunuzu, beslenme alışkanlıklarınızı, fiziksel aktivite durumunuzu göz önünde bulundurarak size özel bir beslenme programı oluşturuyoruz.

Günümüzde giderek artan obezite (şişmanlık) hem başlı başına bir sağlık sorunudur, hem birçok hastalığın sebebidir. Bu sorunun çözümünde kulaktan dolma bilgilerle kilo vermeye çalışmak yerine işin uzmanından yardım alınarak sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlanmalıdır. Sadece zayıflamak isteyenler değil aynı zamanda kilo almak isteyenler, gebeler, emziren anneler, diyabet (şeker) hastaları, yüksek kolesterolü olan, herhangi bir tıbbi beslenme tedavisi uygulanması gereken bireyler ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler de diyetisyene başvurabilir” şeklinde konuştu.​​​​​​​