Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Çorum’un Osmancık ilçesinde de güvenlik tedbirleri arttırıldı.
9 günlük Kurban Bayramı dolayısıyla D100 karayolu ve şehir merkezinin yoğun geçmesi beklendiğinden Osmancık’ta asayiş ve trafik yönünden tedbirler arttırıldı.
Bayram süreci boyunca yaklaşık 400 bin aracın geçmesi beklenen D100 karayolunda Osmancık Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun sorumluluk bölgesi olan 70 kilometrelik alanda her 10 kilometrede polis ekipleri bulundurulacak.
D100 karayolunun şehir merkezinden geçen kısmında olası trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla trafik ikaz lambalarında da düzenleme yapılacak.
Trafik ışıklarının yeterli olmadığı zamanlarda polis ekipleri de kavşaklara müdahale ederek yoğunluğu azaltmak için görev yapacak.
Şehir merkezinde ise halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde polis ekipleri kontrollerini sıklaştıracak.
Kurban Bayramının huzur içinde geçmesi için Emniyet Müdürlüğünde izinlerin kaldırıldığı öğrenildi.
D100 Karayolu üzerinde bayram tatili süresince trafik yoğunluğu dikkate alınarak Karayolları kavşağının geçici bir süre için kapatılması gündeme gelmişti.
Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı ve İlçe Emniyet Müdürü Adem Yüce kavşağın kapatılması halinde oluşabilecek olumsuzlukları yerinde incelemek amacıyla bölgede inceleme yaptı.
Yapılan inceleme ve istişare sonunda kavşağın kapatılmadan faaliyetine devam etmesi D100 karayolundan geçen araçlar için yeşil ışık süresinin uzatılması kararı alındı.
Ayrıca gerektiği takdirde bayram tatili süresince söz konusu kavşak saatlik veya günlük olarak işaretleme yapılarak kapatılabilecek.