Çorum'un Osmancık İlçesi'nde, Ravzanur  İlim, Kültür ve Hizmet Derneği tarafından düzenlenen programda, Kuran-ı Kerim okunarak, dualar yapıldı.  Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenen kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Osmancık İBD Park Dinlenme Tesisleri’nde gece düzenlenen yüzlerce kişinin katıldığı programa, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı,  CHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Alaattin Uğur, MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Haydar Kurşun, Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Osmancık Ravzanur İlim, Kültür ve Hizmet Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılan programda Osmancık’tan Emekli İmam Hatibi Hasan Akbaba tarafından ilahiler söylendi. Daha sonra Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman Çoban tarafından dualar yapıldı.  
Ardından Lokman Varlık tarafından Kur’an-ı Kerim’den ayetler okundu.
Lokman Varlık, “Bugün buraya toplanma gayemiz Kur’an-ı Azim-i Şan-ı öğrenme gayreti içerisinde bulunup ve Kur’an okumayı öğrenen ve  Kur’an-ı Kerim-i hatmeden ağabeylerimizi tebrik etmek içindir. Günümüz Müslümanları olarak Kur’an-ı Kerim’den hayat çerçevemizin dışında kaldığını müşahede etmekteyiz. Oysa ki Kur’an-ı Kerim bizzat hayatımızın özünü ve hakikatini oluşturmaktadır. Bugün Müslüman toplumu olarak Müslüman âlemi olarak zihnimizi meşgul eden bir sual vardır.  Nedir o sual? Neden Müslümanlar zillet içerisindedir. Neden Müslümanlar hakarete maruz kalıyor? Neden Müslümanlar hep aşağılanıyor? Bu sorunun cevabını Peygamber (S.A.V) Efendimizin şu hadisi ile cevaplamak istiyorum. Alaysala Tüvessela Efendimiz buyuruyorlar ki  “Muhakkak ki Allah-u Teala yükseltir, kalkındırır ve Müslümanları hayal edemeyeceği bir noktaya çıkartır, ne ile şu kitaba Hz. Kur’an’a sahip çıkmak ile diğerlerini ise alçaltır. Kur’an’a sahip çıkmayan, Kur’an-ı Kerim-i rafta bırakan Kur’an-ı Kerim-i caddesine Kur’an-ı Kerim-i sokağına, Kur’an-ı Kerim-i yönetimine, Kur’an-ı Kerim-i yaşantısına, Kur’an-ı Kerim-i  evinin içerisine dahil etmeyen diğerlerini ise Allah-u Teala alçaltır. Beki de bugün Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin bu Hadis-i Şerif-i ile karşı karşıyayız. Bunun ilacını yüce Rabbimiz bizlere beyan ediyor. Muhakkak ki Kur’an-ı Kerim-i biz indirdik.  Kur’an-ı Kerim-i biz koruyacağız. Kur’an-ı Kerim-i Biz indirdik. Kur’an-ı Kerim-i biz muhafaza edeceğiz. Buna göre eğer biz toplum olarak, ahlak olarak, namus olarak, örf ve adet olarak, yaşantı olarak, ekonomik olarak korunmak ve muhafaza olunmak istiyorsak çare bellidir. Bu konu ile alakalı olarak Rabbimizin bir ayeti kerimesini de açıklamak istiyorum. Yüce Rabbimiz buyuruyor ki; Ey kullarım! Allah’a inanan insanlar, tefrikaya düşmeden, ayrılığa düşmeden, fitneye maruz kalmadan, kişisel yaşantılarınızı karıştırmadan Allah’ın ipi mesafesindeki Kur’an’ a sımsıkı sarılınız. Rabbim cümlemize anlatılan, ayeti kerimede bahsedilen şekil üzere Kur’an-ı Azim-i Şana sımsıkı sarılmaya muhafaza eylesin. Allah’ın sıratı müstakimden ayrılmaktan cümlemizi ve ehlimizi muhafaza eylesin. Belli yaştan sonra Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim-i öğrenme gayreti içinde olan ve öğrenen tüm büyüklerimizi tebrik ediyorum. Bizlere bu imkânı sağlayan Osmancık Ravzanur İlim, Kültür ve Hizmet Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ile buraya katılan tüm İslam kardeşlerimize teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum” dedi.
Okunan hatimlerin duasını yaparak tüm geçmişlerin evliyaların, enbiyaların, şehitlerin, peygamberlerin ve tüm Müslümanların ruhlarına bağışladı.  Kur’an-ı Kerim okuma kurslarına katılarak eğitim alan kursiyerleri tek tek tebrik edilerek günün anısına ödül olarak Kur’an-ı Kerim hediye etti. 
Özkan Dağ, Mustafa Bostancı, Ömer Coşkun, Mustafa Ahukuşu, Tansel Polat, Harun İnce, Mehmet Özçelik, Ali Şen, Hasan Karakuş, Süleyman Durukan, İsa Dölcü ve Mustafa Koç isimli kursiyerler Kur’an-Kerim öğrenerek günün anısına hediye Kur’an alan kimi emekli, kimi iş adamı toplumun her kesiminden bu kursiyerlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.