2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi standında Osmancık Belediyesi tarafından Osmancık pirinci yerini aldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi 19-21 Eylül tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın açılış konuşmaları ile ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılış konuşmasında bugüne değin 446 adet ürünün coğrafi işaret aldığını 428 ürünün incelemelerinin devam ettiği belirtirken iç pazarda önemli bir yere sahip yöresel ürünlerin dış ticareti için tanınırlığının arttırılarak AB işaretli 3 ürünün sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Emine Erdoğan ise ‘Anadolu’nun Mirasına sahip çıkmak olarak gördüğünü Türkiye'nin her yerinden çıkan bu zenginliği tanıtımının takdire şayan olduğunu’ bu çalışmaları ata tohumu ile başlattıklarını yöresel ürünlerden 2500 ürünün tescil için sunulmak üzere tespit edildiğini dile getirdi.

Çorum'un tanıtımı için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ayrılan stantta Çorum Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çorum Ticaret Borsası tescili alınan Çorum Leblebisi ile Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği işlemleri devam eden Oğuzlar Cevizi ile fuara katılırken; Kargı Belediyesi işlemleri devam eden Kargı Tulum peynirini, Osmancık Belediyesi coğrafi işaret adayı Osmancık Pirincini, Mecitözü Halk Eğitim Merkezi Doğal Taş Ürünlerini, Naturoil doğal ürünlerini tanıtım amaçlı müdürlüğe ileterek stant zenginleştirildi.