Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu ile Kargı Yerleşkesi öğrencileri, Ankara'da Harita Genel Müdürlüğü'ne teknik gezi düzenledi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nün katkılarıyla, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Harita ve Kadastro Programı, Tapu Kadastro Programı öğrencileri ve Kargı Yerleşkesi Harita ve Kadastro Programı öğrencilerinin katılımıyla birlikte Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zafer Köse ve Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kayhan Aladoğan'ın önderliğinde Ankara'da Harita Genel Müdürlüğü'ne teknik gezi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin bilgilerini arttırmak, haritacılık tarihini yakından incelemek ve güncel haritacılık uygulamaları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Harita Genel Müdürlüğüne düzenlenen geziye 48 öğrenci katıldı.

Gezi kapsamında Harita Genel Müdürlüğü Jeodezi Dairesi Başkanlığı, Fotogrametri Dairesi Başkanlığı ve Kartografya Dairesi Başkanlığı ziyaret edilerek görevli daire amirleri tarafından bu başkanlıkların görevleri ve yapılan işler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Başkanlıklara yapılan ziyaretin ardından Harita Müzesi gezilerek, müze görevlisi tarafından haritacılık tarihi, geçmişte üretilen haritalar ile kullanılan ölçme ve değerlendirme aletleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Gezinin sonunda ise harita satış bürosundaki haritalar incelendi ve bu haritalar öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Harita Genel Müdürlüğünün deneyimli personelleri, öğrencilerin sordukları soruları cevaplayarak gezinin etkili ve verimli bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulundular.