Çorum’un Osmancık Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) tarafından “Şehitlere Vefa, Şehitlere Dua” adı altında anma ve mevlit programı düzenlendi.
KYK Yurt konferans salonunda düzenlenen etkinliğe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, ilçe Müftüsü Vekili İbrahim Demirel ve müftülük personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan KYK Osmancık Yurt Müdürü Şevket Anar, bu vatan için şehit olmanın ve şehitliğin önemine değindi.
Anma programında Kur-an’ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından konuşan ilçe Müftü Vekili İbrahim Demirel’de, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz” Ayet-i kerime üzerine küçük bir konferans verdi.
Program akışında Yurt öğrencileri ve yurt personeli çocukları günün önem ve anlamına binaen şiirler okudular.
Program sonunda davetlerini geri çevirmeyen şehit aileleri ve davetlilere teşekkür eden Yurt Müdürü Şevket Anar, davetliler ve şehit aileleri ile birlikte günün anısına topluca fotoğraf çekindiler.