Osmancık Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Kargı ve Yeni Danişment ilkokullarına ziyaret düzenledi.

Projeye Osmancık İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Hamza Alaçam, Çocuk Gelişimi Öğretmeni Fatma Hacıibrahimoğlu, Spor Eğitim Uzmanı Aytaç Taşaner ve Spor Eğitim Uzmanı Naz Yurttaş katıldı.

Osmancık Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye’nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür. Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi gerekir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli işgücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmış olur. Nitelikli mesleki teknik eğitim alınarak sanayi, bilişim ve hizmet sektörlerinde istihdam sağlanmış olur.

Gerçekleşen projede ilköğretimde okuyan öğrencilerimize Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanları tanıtıldı. Merkezim Her Yerde projesi kapsamında Gençlik Merkezimize gelemeyen köy okulu öğrencilerimize hizmet verebilmek için biz onlara gidiyoruz. Kırtasiye malzemesi dağıtımı ve eğitsel oyunlarla etkinlik tamamlandı ve o bir gence ulaşana dek Gençlik Merkezi yoluna devam edecek."