Osmancık'ta 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi öncesi okullarda güvenlik tedbirlerinin görüşülmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Osmancık Öğretmenevinde okul müdürleri ve muhtarların katıldığı ‘Okul Güvenliği Toplantısı´ gerçekleştirildi.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan başkanlığında yapılan okul güvenliği toplantısında alınan önlemler görüşülerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutanı Tevfik Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Işık, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, okul müdürleri ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik konular üzerinde duruldu. Kaymakam Alkan, bakanlık talimatıyla her 3 ayda bir yapılması gereken toplantıları ilçede her ay yapmayı hedeflediklerini ifade etti

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel´in istatiksel rakamlarla yaptığı sunumun ardından, konu başlıkları değerlendirildi.

Tökel´in yaptığı sunumda okullarda meydana gelen ve polise intikal eden olay sayısı göz önüne alınarak birinci öncelikli ve ikinci öncelikli olmak üzere okullar ikiye ayrıldı. Bu kapsamda liselerin tamamı, Atatürk Ortaokulu, Şehit Şenay Aybüke Ortaokulu, YBO, Akşemseddin İlkokulu, İnönü Zaferi İlkokulu, Koyunbaba İlkokulu ve Damatoğlu İlkokulu, köylerde Kamil Köyü Okulu birinci öncelikli okul ilan edildi. Köylerde jandarma, merkezde ise polis ekipleri özellikle liseler olmak üzere okulların dağılım saatlerinde okul önlerinde güvenliği sağlayacak. Birinci öncelikli bölge ilan edilen okullarda görevlendirilmek üzere ise Özel Güvenlik Görevlisi talep edilecek. Talep edildikten sonra söz konusu okullarda özel güvenlik görevlilerinin göreve başlaması halinde okullar daha güvenli hale gelecek. Polis ekipleri okulların dağılma saatlerinde okul önlerinde bulunan şüpheli şahıslar üzerinde sürekli uygulama yapacak.

Kaymakam Alkan geleceğimizin teminat olan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin huzur ve refah içerisinde eğitim öğretme devam etmeleri için sürekli çalışacaklarını ifade ettikten sonra, okullarında güvenlik sorunu olan müdürlere de söz verildi. Okullarında güvenlik açığı olan müdürler sorunlarını iletirken yetkililer, bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşması için çalışmalar başlanılacağını ifade etti.