Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İnoğlu mesajında, “Zor şartlar altında ülkemizin en ücra köşesindeki çocuklarımıza ulaşarak, onları eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde takdire şayan bir çalışma içerisinde mücadele eden ve çok kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimiz yarınlarımız olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendiren geleceğimize ışık tutan fedakâr insanlardır" dedi. İnoğlu, açıklamasında şunları vurguladı:
"Muhterem öğretmenlerimiz, Ülke’miz tarihin en zorlu günlerini yaşamaktadır. Küçücük çocuklarımız taciz edilmekte, bebeklerimiz cami önlerine bırakılmakta ve hatta bebekler öldürülüp çöpe atılmaktadır. Ahlak ve manevi yönden çökmüş olan ülkemizde her gün onlarca kadın kötü yola düşmektedir. Her türlü ahlaksızlık artmaktadır. Eğitim öğretim yuvası olması gereken okullarımızın önlerinde uyuşturucu ticareti yapılmakta ve lise çağındaki kız öğrencimizin birçoğu da uyuşturucu ve fuhuş bataklığına düşürülmektedir.
Ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle eğitimin öneminin daha da arttığını ancak öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkânlardan yoksun olduğunu görmekteyiz. Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne sermektedir
Binlerce öğretmenin atanamadığı,atananlarınsa maaşlarıyla ay sonunu zor getirdiği ülkemizde, Öğretmenlerimizin %80 ni kredi kartı borçlusudur.
Bunun sorumlusu her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene üç kuruşluk artışı çok görenlerdir. Öğretmenin talebine değil Rantiye’nin talimatına kulak verenlerdir.
Bu imkânsızlıklara rağmen öğretmenlerin fedakâr bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını, öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir.
iktidarın gücüne teslim olan değil, gerçek güç ve kudret sahibi Cenab-ı Allah’a teslim olup, Hakkın hakim kılınması için çalışacak olan nesilleri yetiştirmekte sizin elinizde.
Siyasal iktidarları döneminde başarısızlıklarının bedelini bu ülkenin eğitimli insanlarına ödetenlere karşı, vatanı ve milleti için bedel ödemekten çekinmeyecek siyasetçilerin yetiştirilmesi de sizlerin elinde.
Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözü verip riyayla, rüşvetle, rant elde etmekle meşgul olan iktidarlarının ebedi ve kendilerinin vazgeçilmez olduğunu zannedenlere karşı da ülkemizi her anlamda ileriye taşıyacak, herkesin insanca yaşadığı adil bir düzenin olduğu yeniden büyük Türkiye’yi kuracak nesilleri yetiştirmekte sizin elinizde.
Toplumun her kesiminde olduğu gibi öğretmenlerin yüzünün de Milli Görüş iktidarlarında güldüğünü; Milli Görüş iktidarlarında eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü için tarihi adımlar atıldığını bunun en güzel örneğinin 54. Hükümetin icraatlarıdır.
Bundan sonrada aynı şuur ve kararlılıkla, eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerimizin hak ettikleri ekonomik imkânlara kavuşması için Saadet Partisi olarak elimizden geleni yapmaktan geri durmayacağız.
Şuurlu öğretmenlerin yetiştireceği ‘özlenen nesil’’ Yeniden Büyük Türkiye'yi ve Yeni Bir Dünyayı kuracak, böylece bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır.
Saadet Partisi olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerden bir an evvel kurtulması temennisiyle ile 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi de rahmetle anıyoruz."