Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarının denetimleri sürüyor. Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarında denetimlerine devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Yılmaz, Taşımalı Bölüm Şefi Ercan Karaca ve Taşımalı Bölüm Memuru Adem Bilişik tarafından Sungurlu İlçe Bölge Trafik Denetleme Amirliği önünde yapılan denetimde, çeşitli köylerden temel eğitim ve ortaöğretim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu taşıma araçları ve sürücüler denetlendi.
Araçlarda sürücülerin yasada ve yönetmeliklerde belirtilen kapasite içerisinde taşıma yapılıp yapılmadığı incelendi. Yetkililer, servis sürücülerinin öğrenci dışında yolcu alıp almadıklarını kontrol ettiklerini belirterek, öğrencilerin güvenli ve emniyet içerisinde taşınmaları konusunda hassasiyetle üzerinde durduklarını kaydettiler.

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Sungurlu Taşımalı Eğitim Araçları Kontrol Komisyonu Başkanı Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Yılmaz, öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine, güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak üzere yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade etti.
Taşıma Komisyonu Başkanı Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Yılmaz, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun şekilde araç kullanan ve yönetmelik gereği aracında eksiği bulunmayan araç şoförlerine teşekkür etti.
Sungurlu’da öğrenci taşıyan ve diğer hatlardaki servis araçlarında da değişik saat ve tarihlerde denetimlerin süreceği belirtildi.