Osmancık Anaokulu Müdürü Uğur Arslan ile Sınıf öğretmeni Sümenye Kocamanoğlu sınıfta öğrencilere bilgilendirmede bulundu. Gazetecilik mesleğini tanıtmak üzere Osmancık ilçesinde görev yapan gazetecilerden Osmancık Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere, Osmancık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özkan Özçelik ve DHA (Demirören Haber Ajansı) Muhabiri Osmancık Gündem İnternet Gazetesi sahibi Emekli Eğitimci Mustafa Ulusoy tarafından bilgilendirme yapılarak, öğrencilerle karşılıklı söyleşi gerçekleştirildi. Gazeteciliğin tanımını yapılarak, Haber nedir? Haber nasıl yapılır? Habere nasıl ulaşılır ve geçmişten günümüze gazetecilikte kullanılan malzemelerin tarihsel değişimiyle ilgili bilgiler verildi.

Osmancık Anaokulu'nda minik öğrencilerle gerçekleştirilen bilgilendirmelerde gazetecilik hakkında bilgi verilirken, minik öğrencilere gazetecilik mesleği tanıtıldı. Gazetecilik mesleğinde kullanılan ekipmanlar Fotoğraf makineleri ve kamera hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Öğrencilerde fotoğraf çekimi uygulaması yapılarak fotoğraf çekmesini öğrendiler.

Gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğu belirtilirken gazetecilerin bir toplumun gözü ve kulağı olduğu anlatıldı. Gazetecilerin kamu ile halk arasında bir köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekildi. Haberlerin televizyonlardan görerek, gazetelerden de okuyarak öğrenildiği vurgulandı. Gazeteciler, "Gazeteci mesleğinde kamu yararı gözetir. Yaptığı bir haberi tarafsız bir şekilde yansıtarak, okuyucu, dinleyici yada izleyicinin takdirine bırakır" dedi. Bilgilendirme ve karşılıklı söyleşinin ardından öğrenci ve öğretmenlerle günün anısına fotoğraflar çekildi. Öğrenciler yapılan bu tanıtımdan ve etkinlikten son derece memnun oldular. Kendilerini bilgilendiren gazetecilere çok teşekkür ettiler. Günün anısına istinaden minik öğrenciler tarafından gazetecilere çiçek takdim edildi.