AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık'ta Sağlık-Sen yönetimi ve sağlık çalışanları ile yemekli istişare toplantısında buluşarak sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi.

Sağlık-Sen Osmancık Şubesi yemekli bir organizasyonda üyelerini bir araya getirerek sorunları Milletvekili Kaya’ya iletti.

Sağlık Sen İlçe Başkanı Muhittin Arafat´ın organize ettiği programla, sağlık çalışanlarının yer aldığı toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi, İç Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Recep Cıplak, medya mensupları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

"OSMANCIK’TA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN TAŞINI TAŞIMAYA YARDIMCI OLACAĞIZ"

AK Parti Belediye Başkanı Adayı Recep Cıplak, daima sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını dile getirerek, belediye olarak yapacakları projelerden bahsetti. Uzun süre İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptığını hatırlatan Cıplak, bilgi ve deneyimlerini memleketi Osmancık için kullanacağını vurguladı. Cıplak, Çorum'da 760 köy ile 440 mahalle bulunduğunu, bunların yol ağının 5 bin kilometre olduğunu, 3100 kilometresinin asfaltlı olduğunu belirtti.

İçme suyu ve kanalizasyonu olamayan köyün kalmadığına dikkat çeken Cıplak, bütün köylerin çöplerinin toplandığını kaydetti. Cıplak, 2017 yılında 230 trilyonluk bütçe ile Türkiye’de birinci olduklarını dile getirdi.

Kırsalda yaptıkları hizmeti şehirde de yapmak için belediye başkanlığına aday olduğu ifade eden Cıplak, Koyunbaba Köprüsü restorasyonu ve Kızılırmak ıslah projelerinin DSİ projeleri olduğunu belirtirken, 40 trilyon bütçe ayrıldığına dikkat çekti. Su arıtma tesisinin ihalesinin tamamlandığını açıklayan Cıplak, su arıtması bitince su fiyatlarının ilk etapta yüzde 20 ucuzlatacaklarının sinyalini verdi. Koyunbaba Türbesi peyzajının tamamlanacağını, piknik alanlarının yapılacağını, Karayolları Genel Müdürlüğü ile dirsek teması yapıp şehir içinden geçen D-100 karayolunda 3 gidiş 1 bekleme yolu yapılarak esnafın bu yoldan yararlanmalarının sağlanacağını, Kızılırmak kenarına peyzaj uygulanacağını, Asya Tesislerinden girişte çift gelişli ve gidişli yol yapılıp yoldan geçenlerin şehrin içine uğramalarının sağlanacağını, Gemici Mahallesine Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Birliği getirilip burasının da canlandırılacağını, karayollarının başka yere taşınıp buraya 2 katlı alışveriş merkezleri ve dinlenme yerleri yapılacağını, yine Koyunbabaya Gençlik Merkezi ile Kadın Kültür Merkezi yapılacağını anlatan Cıplak, bu ve benzeri projelerle Osmancık'ın daha güzel ve yaşanılır bir ilçe olarak bölgenin yıldızı gibi parlayacağı vurguladı. Organize sanayine yatırımcı iş adamlarının yatırım yapması için teklifler getirileceğini ifade eden Çıplak, "Osmancık’ta taş üstüne taş koyanın taşını taşımaya yardımcı olacağız” dedi.

“OSMANCIK’A HİZMET DERDİNDEYİZ"

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise konuşmasına; “24 Haziran’da şahsıma, partimize ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiğiniz yoğun ilgi ve desteklerinizden dolayı hepinize, Osmancık ve Çorum halkına teşekkür ederim” diyerek başladı.

Kaya, "Kızılırmak ıslah çalışmaları yarım kalmış, 15 milyon liraya ihtiyaç var. Organize sanayi bölgemize 13 milyon lira aktarılarak su, elektrik, fiber kabloları ve kanalizasyon yapılacak.

Osmancık’ın 3 şeye ihtiyacı var. 1 yeni iş sahaları, 2 köprü, 3 kale. Buraların tanıtımını iyi yapabilirsek yoldan geçen 15 bin araçtan 2 binini İlçeye çevirebilirsek ilçenin ekonomik durumu daha da güzel olacak. Bu arada Kızılırmak kenarında yürüyüş parkurları, piknik alanları ile Osmancık daha da güzelleşecek. Cazibe merkezi olacak. 26 milyon lira su arıtma tesisine, 14 milyon lira da su ishale hattı için bütçe ayrıldı. Osmancık’ta kendi cazibesiyle arıtılmış temiz su geldiğinde su paraları %20 ucuzlatılacak, daha sonra da duruma göre yine ucuzlatma yoluna gidilecek. Kırkdilim’e 370 milyon lira ayrıldı. 2020 yılına kadar bitecek. 4 kilometre tünel, 4 kilometre ise açık olmak üzere 8 kilometre yol yapılıyor. Gölünyazı'da yol ayrılıyor dümdüz. Çorum’a kadar duble yol yapılıyor. Duble yol ile Osmancık-Çorum arası daha konforlu ve rahat bir yolculuk yapılacak. Şehir içindeki karayolları taşınacak. Oraya iş merkezi yapılacak. Koyunbaba’ya Kadın Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi yapılarak çocuklarımız sokaktan kurtularak sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak milli ve manevi değerlerle yetişecek. Biz 4,5 yıl gibi bir zamanda memleketimize Osmancık’a ne kadar hizmet yapabiliriz onun hayali geçekleştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Sağlık Sen İlçe Başkanı Muhittin Arafat da bir konuşma yaparak Milletvekili Kaya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milletvekili Kaya, sağlık sektörünün sorunlarının bir bir çözüleceğinin altını çizerek, "Ben hastane yönetiminin işine karışmam onu yönetenler bilir. Ben sadece hastanede neye ihtiyaç var, hangi ekipmana gereksinim var, onu tedarik etmeye çalışırım. Herkes profesyonelce işine bakmalı" dedi. Kaya, sağlık çalışanlarının sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade ederek, sağlık sektöründe çalışanların mesleklerinin zorluklarından bahsetti.

İstişare toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.