CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse; emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorunun AKP ve MHP tarafından bir türlü çözülemediğini belirterek, CHP ve İyi Parti'nin bu konuda verdiği teklifin reddedildiğini söyledi.

İYİ Parti'nin Osmancık seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan Köse, Türkiye'nin en büyük sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu, işsizlik oranının yüzde 10-11 değil, daha fazla olduğunu kaydetti.

Köse, "birlik ve beraberliğimizi bozmadan inancımız ile yolumuza devam edelim. Mart’ın sonu bahar. Yeter ki inancımızı bitirmeyelim" ifadesini kullandı.

Milletvekili Köse, konuşmasında şunları söyledi:

“Açılışını yapacağımız Osmancık İYİ Parti seçim bürosu milletimize, halkımıza Osmancık'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Regaip Kandilimiz de mübarek olsun. Hayırlı olmasını dilerim. Diliyorum bu başlangıç Mart’ın sonunu bahar yapmak için bir adımdır. Eğer bu memlekette bir beka sorunu varsa bunu 17 yıldır ülkeyi yönetenlerdir. Yeni doğan bir kişi 17 yaşına geldi iyi ya da kötü yapılan her şeyin sorumlusu bu hükümettir. Beka sorunu varsa Cumhurbaşkanımızın ve yancısı Devlet Bahçeli’nin sorunu vardır. Beka sorunu olduğunu hiç kimsenin inanmadığını biliyoruz. Bu memleket Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Kore ve Kıbrıs Savaşı oldu ama asla beka sorunu demedi. Beka sorunu varsa bu da sizlerin insanları öteleştiren yaklaşımındandır. Beka sorunu varsa emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmeyenlerin sorunu vardır. Hem İYİ hem de CHP’nin mecliste onlarca önergesi verdi ama reddedildi. Bu AK ve MHP partisinin oylarıyla reddedildi. Bu memleketin beka sorunu varsa pahalılıktan dolayı vardır. Bunun da suçlusu sizsiniz. İşsizlik güya üçte birmiş. Öyle konuşulduğu gibi %10-11 değil. Siz hala toplum yararına çalışmıyorsunuz. Sizin adaletten anlayışınız isminizden başka bir şey değildir. Ben adayımızdan Millet İttifakından milletimize hizmet etmesi için başarılar diliyorum. 1 Nisan’dan sonra rozetimiz sadece Türk Bayrağı olacaktır. Hiçbir ayrım yapılmadan düşmanlık yapılmayacaktır. Biz birlik ve beraberliğimizi bozmadan inancımız ile yolumuza devam edelim. Mart’ın sonu bahar. Yeter ki inancımızı bitirmeyelim. Bu genç kadro önce Osmancık’ta sonra da ülkemizde iktidar olacaktır. Çalışması bizden desteğiniz sizden” dedi.