Son dönemde spor başta olmak üzere değişik branşlarda üst üste elde ettiği başarılarla dikkat çeken Osmancık ilçesine bir gurur da kompozisyon yarışmasında geldi.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Mehmet Akif Şiirlerini Güzel Okuma ve Kompozisyon Yarışması’nın kompozisyon dalında Osmancık İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencisi Esma Nur Topal birinci oldu.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Çorum’da düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95’inci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programında liseler arası şiir okuma yarışması, ortaokullar arası şiir okuma yarışması ve liseler arası kompozisyon yarışması gibi kategorilerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yarışmada Liseler arası kompozisyon yarışması kategorisinde Osmancık İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencisi Esma Nur Topal Esma Nur Topal birinci oldu.
Yarışmada İskilip Danişment Fen Lisesi’nden Büşra Nur Kaymak ikinci olurken, Çorum Fen Lisesi’nden Merve Ekmekçi ise üçüncü oldu.
Törende öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın elinden aldı.