AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, birçok branş ve dalda eğitim ve üretim yapan Osmancık İMBK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

AK Parti Çorum Milletvekili, İçişleri Komisyonu Üyesi, İç Anadolu Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkan V. İsmail Gömeç, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, Osmancık Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Murat Demir, Osmancık Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Osmancık Jandarma Komutanı Tevfik Kara, Osmancık Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Eskiadam ve Mustafa Işık, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile birlikte Osmancık İMBK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Okul Müdürü Ahmet Saltık ve öğretmenler hazır bulundu.

Osmancık İMBK Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı, Giyim Üretim Teknolojileri Alanı, El Sanatları Teknolojileri Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Alanı binasında incelemelerde bulunuldu.

Türkiye'de bir ilk sayılan küçük çocuklar için sadece ahşaptan üretilen zeka geliştirici oyuncak imal edilen atölyede incelemelerde bulunan Milletvekili Kaya ve Kaymakam Alkan, Okul Müdürü Ahmet Saltık'tan oyuncakların üretimi hakkında bilgiler aldı.

Çin malı oyuncakların kanser yapıcı riski bulunduğunu kaydeden Okul Müdürü Saltık, okulda üretilen bu oyuncağın tamamen ahşaptan yapıldığını, doğal olduğunu, hiçbir hastalık riski taşamadığını vurguladı. Okulunun Çorum’da İskilip'ten sonra ikinci olduğuna değinen Saltık, Türkiye’de ise ilk sıralamalarda olduğunu belirtti.

Ardından mobilya ve elektrik bölümleri gezildi.

Yapılan çalışmaların kayda değer nitelikte olduğu gözlemlenirken, bu çalışmaların daha ileriye götürülmesi için alet ihtiyacı olduğu ifade edildi. Milletvekili Kaya ise n ekadar paraya ihtiyaç olduğunu sorduğunda "30 bin lira" cevabını aldı. Milletvekili Kaya, en kısa zamanda 30 bin liranın tedarik edilerek eğitim ve üretim kalitesinin artırılması için elinden gelen desteği sağlayacağını belirtti.

Devamında bölgenin yemek ihtiyacın karşılayan yemek fabrikası durumdaki atölye gezilerek yetkililerden bilgi alındı. Yemek atölyesinin modern ve hijyenik olduğunu dile getiren Milletvekili Kaya, okulun değil Osmancık Çorum için de bir gurur kaynağı olduğu vurgulandı. 

Okul Müdürü Ahmet Saltık, Milletvekili Kaya ve Kaymakam Alkan’a kendi öğretmen ve öğrencileri tarafından seri şekilde üretilen ahşap oyuncaktan birer tane hediye etti.