Osmancık´ta 7 bin 407 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.
Osmancık Belediyesi tarafından Osmancık ve köylerinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 39 okulda 7 bin 407 öğrenci, karne almanın mutluluğunu yaşadı.
2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 4 Şubat Pazartesi başladı ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erdi.
2018-2019 eğitim öğretim yılı 1. yarıyılında Osmancık ve köylerinde toplam 39 okulda, okul öncesi 645, ilkokul 2 bin 147,ortaokul 2 bin 480,ortaöğretim 2 bin 135 olmak üzere 7 bin 407 öğrenci karne aldı.
Yılsonu tatili nedeniyle karne dağıtım töreni Osmancık İnönü Zaferi İlkokulu’nda protokol üyelerinin katılımı ile saat 10.00´da gerçekleştirildi.
Karne dağıtım törenine; Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkan Vekili Ahmet Özoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Şube Müdürleri Adem Dağcı, Ertan Çoban ve Mehmet Barış İpek, okul müdürü ve okul yönetimi katıldı.
Karnelerini alan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Alkan şu ifadelere yer verdi:
“Tatilinizi doya doya geçirmeniz dileğiyle seneye inşallah başarılı belge almanız adına sizlerden söz istiyorum. Almış olduğunuz başarı belgelerinden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Seneye de inşallah daha iyi çalışarak bu başarılarınızın devamını getirirsiniz. Sizlere iyi tatiller diliyorum. İyi eğlenin fakat kesinlikle kitap okumayı ihmal etmiyorsunuz. Bu konuda da sizlerden söz vermenizi istiyorum. Hepinize iyi tatiller…”
Kaymakam Hakan Alkan’ın konuşması karşısında hep bir ağızdan söz verin öğrenciler, yaz tatiline başlarken, velileri ile mutluluklarını pekiştirdi.
İnönü Zaferi İlkokulu adına Sınıf Öğretmeni Melahat Çelik’e, Osmancık Belediyesi tarafından hazırlanan çiçek Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan tarafından takdim edildi.
Protokol üyeleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.