Çorum’un Osmancık Kamil Köyünde 30 Mayıs 2010 tarihinde temeli atılan Kamil Köyü Merkez Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Bir buçuk senede inşaatı tamamlanan camide temel atıldıktan sonra üç ay içinde zemin katı tamamlanarak ibadete açıldı. Bir yandan inşaat devam ederken zemin katta ibadet devam etti. Geçtiğimiz pazar günü ibadete açılan cami açılışına Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban, Kent Konseyi Başkanı Bilal Çevrim, AKP İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Başkemer ve yönetim kurulu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Özüdoğru, Çorum, Osmancık ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışı yapılan cami içerisinde bay ve bayan tuvaletleri, gasilhane, morg, resmi kuran kursu bulunan yine zemin katta cenazelerde düğünlerde dini merasimlerde yemek vermek için mutfak ve yemekhane bulunmaktadır. Caminin ısıtma sistemi katı yakıtlı kalorifer olup abdest alınan şadırvan ve tuvaletlere güneş enerji sistemi ile sıcak su verilmektedir.
Öğle namazında cami içerisinde mimbere bağlanan açılış kurdelesini ilçe Müftüsü Süleyman Çoban ve Kamil Köyü Merkez Cami Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Şerif Uysal birlikte keserek ibatede açtılar ve öğle namazını eda ettiler.
Dernek Başkanı Şerif Uysal yaptığı açıklamada; "minarelerin Türk Arap stilinde olup her minarenin yüksekliği 47 metre ve kapalı şerefelidir. Camimizin sıvaları köylülerimiz tarafından yapıldı. Nakış işi ise Van’dan nakkaş Naci Altuntaş tarafından yapıldı. Camimizin alt kısmında resmi kuran kursu açılmış olup eğitime devam etmektedir. Bahçe düzenlemesini Çorum İl Özel İdaresi yaptırmıştır. Camimizin yapılması esnasında maddi desteklerini esirgemeyen resmi kurum amirlerine, esnaflarımıza, fabrikatörlerimize, köy halkımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."
 
KÖY CAMİSİNDE REKOR BAĞIŞ TOPLANDI
Açılışı yapılan Kamil Köyü Merkez Camiinde öğle namazından önce cami görevlileri tarafından camiye bağış kampanyası düzenlendi. Kısa süre içerisinde bayanlardan 5 bin tl, erkeklerden ise yaklaşık 28 bin lira toplamda 33 bin lira bağış toplandı. Dernek başkanı yapılan yardımların cami için çok önemli olduğunu Allah katında da bağış yapanların karşılığını mutlaka göreceğini belirterek herkese teşekkür etti.