Türk Tarım Orman-Sen 17 Nolu Çorum Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ulucan, bağımsızlığımızın en önemli ve yegane şartının milli birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.
İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Mehmet Ulucan, İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin bağımsızlık destanı olduğunu vurguladı
Mehmet Ulucan, açıklamasında şöyle dedi:
“Rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un “Korkma” diyerek başladığı İstiklal Marşımızı yazdığı 12 Mart 1921’den bu güne 95 sene geçti.
94 sene önce Anadolu işgal edilip, Türk Milletinin bağımsızlığı tehlikeye düşmüşken yazılan bu destansı şiir, kahraman Türk Milletine umut ve cesaret vermiştir.
Bağımsızlığın en önemli ve yegâne şartının milli birlik ve beraberlik olduğunu vurgulamış, üstün cesaret ve fedakârlık göstererek kazanılan bağımsızlığımızın manevi mimarlarından birisi olmuştur.
O gün ülkemizi işgal etmeyi başaramayanlar, bugün de hain planlarını gerçekleştirmek için uğraşmaktadırlar.
Maalesef dış mihrakların bu hain planları, kendi vatandaşlarımız tarafından görmezden gelinmekte hatta desteklenmektedir.
Yüce Türk Milletinin Akif’in dizlerinde geçen “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” mısralarını düstur edinerek bu hain planları bozup, ‘Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın’ düşüncesini benimsemiş ve hayatını bu temel amaca yönlendirmiş olarak aldığımız bayrağı hep ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Tarihimizin gurur sayfalarından birini andığımız bu önemli günde, başta İstiklal Marşımızı iman ve vatan sevgisiyle abideleştiren milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere; İstiklal Mücadelemizin, bütün şehit ve gazilerini, milli mücadelenin en büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için terörle mücadele ederken şehit düşen kahramanlarımızı da minnet duyguları içinde şükran ve rahmetle anıyoruz.
Yüce Allah İstiklal ve mücadele aşkımızın abideleşmiş eseri İstiklal Marşımız eşliğinde ay yıldızlı al bayrağımızın sonsuza kadar şanla, şerefle dalgalanmasını nasip etsin”