Osmancık'ın içinden geçen D-100 karayolu ışıklandırma eksikliği nedeni ile sürekli kazalara neden oluyor. 
Vatandaşlar ışıklandırmanın yetersizliğinin kazalara sebebiyet verdiğini çoğu zaman üzücü ölümlü kazaların da meydana geldiğini belirterek, artık bu kavşaklara yetkililerin çözüm bulmasını istedi. 
Doğuyu batıya bağlayan Osmancık ilçesinin içerisinden geçen özellikle bayramlarda, okulların dönem tatilinde, fındık hasadı zamanında vb. durumlarda daha da yoğun trafiğin yaşandığı yolda kazaların kaçınılmaz olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Kargı Hacıhamza'dan Osmancık Asya Dinlenme Tesislerine kadar ışıklı kavşak bulunmamaktadır. Aynı yol üzerinde seyahat eden yolcular özellikle bu mesafeler arasında sıklıkla trafik kazaları oluşmaktadır. Uzun seyahat eden yolcular yol güzergahinda bulunan tesislerde mola vererek dinlenmektedir. Bu tesislere gece gündüz binlerce araç  girip çıkmaktadır. Fakat günün yorgunluğu, hava şartları ve ihtiyaç molaları için tesislerde mola veren yolcular özellikle gece karanlığı nedeni ile kontrolsüz kavşaklarda üzücü sonuçlar doğuran tek taraflı ve çift taraflı kazaların yanı sıra zaman zamanda zincirleme kazalara sebebiyet vermektedir.
Defalarca kazaların oluştuğu bu bölgelerde artık daha fazla kazaların yaşanmamasını temenni ederek duyarlı vatandaşların da talebi üzerine seslenmek istiyoruz.
Şunu diyebiliriz ki hiç bir şey canımızdan daha değerli değildir. Karayollarından ve yetkililerden tek istediğimiz binlerce aracın geçtiği D-100 Karayolu üzerinde bulunan ışıksız kavşakların ışıklanması ve gerekli önlemlerin bir an önce alınmasıdır" dediler.