Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de kendini gösteren Koronavirüs'ün ekonomiye etkilerini azaltmak ve dayanışmayı sağlamak için birçok kurum ve kuruluş elini taşın altına koydu. Osmancık'ta da bir dayanışma örneği Bizim Cafe mülk sahibi Hidayet Teke'den geldi.

Hidayet Teke mülk sahibi olduğu Bizim Cafe'nin İşletmecisi Ayten-Fehmi Tetikel çiftinin bu süreçte kapalı tuttuğu işletmesinin kirasını almadı.

Kira bedelini vermek için giden Ayten-Fehmi Tetikel çiftine Hidayet Teke, kira bedelini geri iade ederek almayacağını söyledi. Hidayet Teke, bu zor süreçte kira bedelini almayarak kiracılarına katkıda bulunmak istediğini ifade etti.

İlçe esnaflarının desteklenmesi gerektiğini belirterek, örnek bir davranış sergileyip gönülleri kazanan mülk sahibi Hidayet Teke adına kiracısı Bizim Cafe sahibi Ayten-Fehmi Tetikel çifti sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda "Bu ay dükkan kirasını almayan Hidayet Teke bütün iyilikler seni bulsun. #iyilik bulaşıcıdır# Bu tarz davranışların tüm mülk sahiplerine örnek olmasını diliyoruz" dedi.

​​​​​​​