Osmancık CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Funda Akkuş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların gününü kutladı.

Bu dünyadaki hiçbir canlının bir kadın kadar güçlü olmadığının altını çizen Akkuş, kadınlara hak ettikleri değerin verilmesini istedi.

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Funda Akkuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya Kadınlar ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart ‘ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslar arası bir gün olarak ilan edilmiştir.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, insan hakların temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Bu dünyadaki hiçbir canlı bir kadın kadar güçlü değildir. Hem evinde hem de kariyerinde mükemmel performansı ile birlikte en iyi şekilde yönetir. Dünyanın en güçlü ve özel varlıkları değerli KADINLARIMIZ'dır.

Kadınların gerçek bir birey olma yolunda; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda eşitlik kazanmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermelerini niteleyen Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde uluslararası çapta coşkuyla kutlanan bir gündür. Tarihi dönemlerde erkek hegomanyasına karşı üstün bir mücadele göstererek kadınların erkeklerle eşit konumunu simgeleyen Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınların önemini ortaya koyan çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Öte yandan; eş, dost ve tüm sevdiklerimizle birlikte paylaşıp bu özel günü kutlamak için internet üzerinden Dünya Kadınlar Günü mesajları arayışı tüm hızıyla başladı.

Yüz binlerce kişi tarafından pek çok platformda paylaşılacak olan Dünya Kadınlar Günü mesajları en çok merak edilen ve sorgulanan listesine girmeyi başardı. İşte, Birleşmiş Milletler tarafından da tanımlanan gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’dür.

İlçemizde bulunan tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm meslek dalındaki kadınlarımızın hayatlarında başarılar dilerim."