Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Osmancık’ta kendi işlerini kurmak isteyen girişimci adaylar için İŞ-KUR ve ÇESOB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursiyerlerini ziyaret etti.

İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Girişimcilik Kursu’nu beraberinde Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanlarıyla birlikte ziyaret eden Başkan Gür, Osmancıklı genç girişimcilere nasihatlerde bulunarak, “Destek devletten, bilgi bizden” dedi.

ÇESOB olarak, genç girişimcilere Uygulamalı Girişimcilik Kursları sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ettiklerini ifade eden Gür, “Osmancık’ın ilçe ekonomisine yararlı işler kuracak olan gençlerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyor, kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Gür, daha sonra devletin KOSGEB aracılığıyla girişimcilere olan desteklerini anlatarak, kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerin KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL iş kurma hibesine sahip olacaklarını ayrıca 100 bin TL sıfır faizli krediye de hak kazanacaklarını kaydetti.

ÇESOB olarak her zaman girişimcilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini ve onların sorunlarını hiçbir zaman gözardı etmeyeceklerini kaydeden Recep Gür, kurs eğitmeni Eşref Burçin Özsaçmacı’ya da gayretleri için teşekkür etti.

Birlik Başkanı Recep Gür, ayrıca talep olması halinde diğer ilçelerde de kursların açılacağı bilgisini verdi.