Çorum’un Osmancık İlçesi, canlı yayında internet üzerinden dünya genelinde izlendi.
Osmancık tarihinde ilk defa internet üzerinden bütün dünyaya açık şekilde yapılan canlı yayın, şehir dışında ve yurt dışında yaşayan Osmancıklılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Osmancık Kültür Merkezi’nde üniversite öğrencilerinin hazırladığı “Genç Bakış” adlı program Osmancık TV’nin internet sitesi http://www.osmancik.net.tr adresinden canlı yayınlandı.
MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Haydar Kurşun’un Osmancık projeleri ile konuk olduğu programı Google Analytics raporlarına göre dünya genelinden 6 bin 634 kişi izledi.
Canlı yayın izlenme oranları ile ilgili bilgi veren Osmancık TV Genel Yayın Yönetmeni Emrah Akıllı, Türkiye’den 6 bin 404, Almanya’dan 65, Endonezya’dan 39, Rusya’dan 25, Amerika Birleşik Devletleri’nden 22, Brezilya’dan 8, Güney Afrika’dan 8, İngiltere’den 7, Kıbrıs’tan 6 ve diğer ülkelerden 43 kişi olmak üzere canlı yayını 6 bin 634 kişinin izlediğini söyledi.
Akıllı, Türkiye istatistikleri ile ilgili olarak da canlı yayını Çorum’dan 2 bin 429, Ankara’dan bin 196, İstanbul’dan 906, Samsun’dan 773, İzmir’den 184, Amasya’dan 81, Ordu’dan 59, Kocaeli’nden 49, Kırşehir’den 49 ve Trabzon’dan 43 kişinin izlediğini ifade etti.

İLK DEFA CANLI YAYIN
Osmancık’tan ilk defa yerel bir programın tüm dünyaya canlı yayınlandığını söyleyen Akıllı, Osmancık TV’nin yerel programları canlı yayınlamaya devam edeceğini kaydetti.