Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, "Doğu Türkistan'da yaşananlar karşısında dünya kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Bu olay Müslüman Türklere açılan savaştır" dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Osmancık Şubesi, Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Cumartesi günü akşam saatlerinde Osmancık Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen "Uzat Elini Türk'ün Yetimi / Doğu Türkistan" konulu kitlesel basın açıklamasına; MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, MHP'liler, Ocak üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eylem sırasında bir basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, "Bugün burada toplanmamızın amacı bir zulme engel olamıyorsanız en azından onu herkese duyurun sözü ile Doğu Türkistan'da zulüm gören soydaşlarımızın zulmünü cümle aleme haykırmaktır. Doğu Türkistan'da yaşananlar karşısında dünya kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Bu olay Müslüman Türklere açılan savaştır" dedi.

Kolukısa, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Atalarımızın korkusundan Çin Seddinin yaptırıldığı ve bunun intikamını alırcasına kahpece camilerde komünist paçavrası asılan bu ülkede, Kuran'ı Kerim öğretmenin cezası 10 yıl hapistir. 4 milyon 500 bin kişi katledilmiştir. 28 bin mescit bilerek diskolara çevrilmiştir. 34 bin İslam kitabı yakılarak yok edilmiştir. 18 bin medrese kapatılarak tamamen şarap üretim hanesi yapılmıştır. 120 bin din adamı idam edilmiştir. Bu zulümler, işkenceler devam etmektedir. Her zulmün, işkencenin, katliamların denendiği yer haline gelmiştir. İffetli Türk kızları, zorla Çin askerleri ile evlendirilmektedir. Çince bilmeyen cezalandırılmaktadır. Kahpe Çin, Doğu Türkistan topraklarında 40 nükleer test gerçekleştirmiştir. Bu nükleerde zararın haddi hesabı yoktur. Doğu Türkistan dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumundadır. Orada ki soydaşlarımız asla yalnız değildir. En yakın zaman da bu konu ile alakalı bir şeyler yapılmalıdır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş derki, 'Nerede bir Türk var ise orası bizim ilgi alanımızdır. Nerede bir zulüm varsa, Türk milliyetçileri, her türlü zulmün karşısındadır. Ülkücüler mazlumu koruyup kollamak için ne diline, ne dinine ne de rengine bakar. Acının dili ve dini olmaz. Bu dünyadaki en büyük zulüm Doğu Türkistan’da yaşanmaktadır. 35 milyonu aşkın Müslüman Türk, Çin’in işkenceleri altında yaşam mücadelesi vermektedir. Tüm dünya dilsiz şeytan olsa da bizler susmayacağız. Katil Çin’e karşı nefesimiz yettiğince kardeşlerimizi savunacağız. Yaşasın ırkımın turan ülküsü, kahrolsun kızıl Çin, yaşasın Doğu Türkistan."