Osmancık Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Akar: Daha önce yapılamayan birçok ameliyat artık hastanemizde yapılabilecek.
Osmancık İlçesi'nde Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde kullanılmak üzere portatif c kollu dijital röntgen cihazı (skopi) alındı. 
Ortopedi ameliyatlarında önemli kolaylıklar sağlayan dijital röntgen cihazı kapalı yada açık ameliyatlarda kemik dokusunun anlık olarak ekranda görüntülenmesini sağlıyor. Böylelikle hastaya çok daha özellikli ve ayrıntılı müdahaleler kesin sonuçla yapılabiliyor.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Akar cihazın alınmasıyla Osmancık Devlet Hastanesinde yapılamayan birçok ameliyatın mümkün hale geldiğini söyledi.
Cihazın başarılı bir ameliyat için önem taşıdığına dikkat çeken Dr. Akar "Skopi cihazları röntgen filmi ile görüntülediğimiz görüntüyü anında ekranda görüntüleyerek ortopedi uzmanlarının işini kolaylaştıran önemli cihazlardır. Özellikle kırık ameliyatlarında kırık sahasını açmadan altın standart tedavi dediğimiz kemiğin içerisinden platinler göndererek bir takım ameliyatlar yapmamızı sağlıyor. Bu da kırık iyileşmesini oldukça hızlandıran bir yöntemdir. Daha önce hastanemizde yapılamayan bu tür ameliyatları artık yapabileceğiz. Altın standart dediğimiz en üst düzeyde başarılı ameliyatlar için bu cihaz gerekliydi. Yani skopi cihazını ortopedinin gözü kulağı diye nitelendirebiliriz" dedi.

ÇORUM'A SEVKLER DURACAK
Osmancık Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Atila Çağlar, skopi cihazının alınmasıyla ortopedi ve travmatoloji bölümünden Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılan sevklerin büyük oranda önleneceğini söyledi.
Osmancık Devlet Hastanesindeki imkanların her geçen gün daha da iyileştirildiğini ifade eden Çağlar, "Hastanemizde verilen sağlık hizmetinin güçlü ve zayıf yönleriyle ilgili sürekli olarak çalışma yapıyoruz. Bunlardan birisi hastaların başka hastanelere çokça sevk edildiği üzerindeydi. Genellikle bu sevkler teknik imkanlar ve uzman kadro yetersizliğinden dolayı yapılıyordu. Ancak her geçen gün hastanemizdeki teknik şartlar ve uzman kadromuz gelişmekte. Sağlık hizmetini kalite standartları ölçüsünde ve hızlı bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ortopedi ve travmatoloji bölümünün olmazsa olmazı olan dijital röntgen cihazını hastanemize kazandırdık. Bundan böyle hastanemizde teknik cihaz eksikliği nedeniyle ameliyat yapılamadığı için başka hastanelere yapılan sevkler duracak." diye konuştu.