Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Karadenizliler Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Osmancık’ta öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri ve farkındalıklarını daha artırabilmeleri amacıyla Ders Çalışma ve Kitap Okuma Salonu açıyor. 
Çocuklarımızı nasıl daha iyi bir hâle getirebiliriz? Onların eğitimlerini içselleştirebilmeleri ve kendilik süreçlerini daha sağlıklı oluşturması için hepimize görevler düşüyor diye belirten Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili, “ Çocuklarımızın geleceğe ve hayata daha pozitif bakışında güven duygusunun çok önemli bir yeri vardır. Bu güven duygusunu oluşturabilmek için çocuklarımızın gelişimine katkı sunmak istiyoruz. Çevremizde birçok öğrencimizden ders çalışamıyorum diye yakınmalar duyuyoruz. Aynı zamanda velilerimizden de çocuklarımıza yeteri kadar yardımcı olamıyoruz diye şikâyetler duyuyoruz. İşte bu ve buna benzer şikâyetleri uzman öğretmenlerimizin yardımıyla aşmak için böyle bir salon açmayı düşündük, dedi.
Öğrencilerin daha iyi gelişmeleri için böyle bir salonu açmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Karadenizliler Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Baba, “ ilçemizde çocuklarımızın hem eğitim hem de kültür alanında gelişmeleri bizim öncelikli amaçlarımız arasındadır. Bu yüzden haftanın 5 günü çocuklarımızın ders çalışabilecekleri, ödevlerini yapabilecekleri, kitap okuyabilecekleri uygun bir çalışma ortamı oluşturuyoruz. Alanında uzman öğretmenlerimizin başında bulunacağı salonumuzda ayrıca çocuklarımızın sosyal zekâlarını geliştirici faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz olacak. Salonumuz hafta içi her gün akşam saat 17.00 ile 19.00 arası açık olacak. Şu anda dernek merkezimizde açtığımız salonumuzla işe başlıyoruz. Bu konuda salonumuza çocuklarını göndermek isteyen kardeşlerimiz bizimle irtibata geçerlerse iyi olur.” diye konuştu.