Geçtiğimiz hafta Çorum ve Osmancık çıkışlı olarak düzenlenen 4 günlük Karadeniz ve Batum gezisini sıfır hata ile tamamlayan gezi kafilesi, Çorum'a döndü.
YBT 19 Travel tarafından organize edilen geziye yaklaşık 45 kişi katıldı. Ayder başta olmak üzere Karadeniz'in yayla konaklamalı seçkin tesislerinde konuk edilen kafile, gezinin bir gününü de Batum'da geçirdi.
Teleferik ile Ordu Boztepe,Ordu ve Trabzon'da verilen serbest zaman ile birlikte Akçaabat'ta denize nazır köfte keyfi yapan Çorum gezi kafilesi, ülkemiz inanç turizminin önemli merkezlerinden olan Sümela ziyareti, Atatürk köşkü, Kazaziye gümüş işleme atölyeleri, çay fabrikasında üretimi yerinde izleme, Rize bezinin üretim hikayesi, Uzungöl ve Ayder yaylalarında doğa keyfi yaptı.
Tarihi kemer köprülerle birlikte Şenyuva köprüsünde incelemelerde bulunuldu. Fırtına Deresindeki vip tesislerde balık ve yöresel lezzetlerden oluşan tatlarla keyif yapan kafile, Batum'da Orta Camii, Piazza Meydanı, Rus Kilisesini ziyaret ederek Batumi bulvarında alışveriş yaptı, sahilde gezdi.
Geziyi organize eden işletme yetkilisi Satılmış Candan, yaptığı açıklamada gezi ile ilgili olarak kaliteyi ön planda tuttuklarını, vip bir program uyguladıklarını ve Çorum'da kültür gezilerinde iddialı olduklarını belirtti.