Osmancık Beyler Çelebi (Ulu) Cami'de, "Deprem, Afetler ve Korunma Yolları" konulu bilgilendirme (Vaaz), Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı tarafından verildi.

Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı, bu seminerlerin amacının olası doğal afetlere karşı vatandaşları bilgilendirerek hazırlıklı olmalarını ve herhangi bir afet yaşandığında en az zararla atlatabilmek olduğunu ifade etti. Ülkemizin yer yüzünün en önemli deprem kuşaklarından birisi olan Akdeniz-Alp Himalaya deprem kuşağı üzerinde olduğunu dile getiren Odabaşı, Çorum ve ilçelerinin ise dünyanın en aktif fay hattı üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken Odabaşı, "Nüfusumuzun yüzde 98'i bu bölgelerde yaşamakta. Bunların yüzde 66'sı her an deprem olabilecek yerler. 81 ilimizden 57'si, sanayimizin %75'i, barajlarımızın ise %95'i deprem bölgesinde bulunuyor."

Kalabalık bir katılım ile gerçekleşen seminerde Odabaşı, daha sonra doğal afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması ve uygulanması gerekenler hakkında sunum eşliğinde cami cemaatine donanımlı bilgi verdi. Osmancıklılara seslenen Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli sivil savunma uzmanı Mahir Odabaşı; Osmancıklı hemşerilerim bu Cuma camiye erken gel geç kalma, bilgiden yoksun olma diye seslenerek; Alanında ilk "her cemaat bir öğrenci velisi" düşüncesiyle Cuma namazı öncesi Osmancık Beyler Çelebi (Ulu) Cami de, "Deprem, Afetler ve Korunma Yolları" konulu bilgilendirme vaazı gerçekleştirdik. Bu imkanı sağlayan Çorum İl Müftülüğüne, İlçe Kaymakamlığına, Osmancık İlçe Müftülüğüne teşekkür ediyorum. Faydalı olabilmek ümidiyle seminerimizi sizlerle gerçekleştirdik. Belki bir cümle bilgi sevdiklerinizi hayata bağlar. Örnek mi? Çoooook... İnşallah diğer ilçeler ve bir gün Ankara Kocatepe Camisinde ümidiyle..." diyerek seminerini sonlandırdı.