Osmancık Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Katılım ve ilginin oldukça yoğun olduğu etkinlikte Çanakkale şehitleri bir kez daha anıldı.

Osmancık Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi adayları, Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ülkücüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa; "Emperyalizmin suratına atılan sert bir tokattır Çanakkale. Dakikalar içinde aşılacak denilen engelin aylar sonra dahi aşılamayacağının yedi düvele ispatıdır" dedi.

Kolukısa, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale zaferinin 104. yıldönümü kutlamaktayız. Onlara çok şey borçlu olduğumuzu bilincinde ve şuurundayız.

Çanakkale bir destandır. Çelik zırhlara karşı bir avuç insanın küçücük bir yarım adada iman dolu göğsünü siper ettiği bir destan. Ve aslında çelik zırhların değil etten kemikten ancak içi iman sevdasıyla dolu gövdelerin nasıl tunçlaşıp galip geldiğinin destanıdır. Yedi düvele kafa tutan bir avuç Müslüman Türkün dönemin süper güçlerine ellerindeki derme çarpma tüfeklerle kafa tuttuğu bir destandır. Emperyalizmin suratına atılan sert bir tokattır Çanakkale. 

Bu kutlu günün özellikle gençlerimiz tarafından hakkıyla idrak edilmesi ve uyanışa bir kapı açması dileği ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale zaferi kutlu olsun. Ne mutlu türküm diyene.”

MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör ise; "Çanakkale'de tam 252 bin askerimizi şehit verdik. Yani Osmancık'ın toplam nüfusunun neredeyse 10 katı insanı sadece bir savaşta kaybettik. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak hepimizin vatan ve namus borcudur. Çanakkale ruhunu her Türk vatandaşı yüreğinde yaşamalıdır. Bu ruhu asla kaybetmemeliyiz" dedi.