Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan, yerli ve yabancı bisikletçileri memleketinde ağırlamaya Ramazan ayında da devam ediyor.

Ramazan Çalışkan, ara vermeden bisiklet tutkunu turistleri yılın her ayında ağırlamaya hızla devam ediyor.

Çalışkan, mübarek Ramazan ayında bu kez İtalyan, İngiltere ve Almanya olmak üzere üç ülkeden bisikletçi ve motosikletçiyi Osmancık’ta ağırladı.

İtalya’dan Çin’e 16000 kilometre yolculuk etmek isteyen görme engelli Michaeln’in hayali bisikletle dünya turu yapmaktı. Görme engelli oluşundan dolayı bu hayalini tek başına gerçekleştiremeyen Michaeln, bu isteğini yerine getirebilmesi için en yakın arkadaşı olan Nadia kendisine eşlik ederek hayalini gerçekleştirmesi için bisikletleri ile yolculuklarına Osmancık’ta mola verdiler.

Ramazan Çalışkan ayrıca Çin’den yola çıkan ve Çek Cumhuriyeti’ne seyahat eden motosiklet sürücüsü ile birlikte 61 yaşındaki Almanya’dan Çin’e giden bisikletçiyi evinde ağırladı.

Çalışkan; “Amacımız gelen turistlere Osmancık'ın tarihi dokusunu anlatmak, Koyunbaba köprüsü, Kandiber kalesi, Koyunbaba türbesi gibi tarihi yerleri gezdirmek ve azda olsa Osmancık ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla turistleri ağırlamaya devam ediyorum” dedi.

Osmancık halkı ve esnafı, Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan’ı bu özverili misafirperverliği ve ilçenin tanıtımında aktif rol alışından dolayı tebrik etti.