Çorum'un Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Pirinç Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Bişri Hafi Hazretleri’nin hayatını konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
Osmancık Belediyesi’nin 7’inci Pirinç Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri sürüyor. Festival programı kapsamında geçtiğimiz Perşembe akşamı sekizinci ve dokuzuncu yüzyıllarda Horasan'ın Merv şehrinde ve Bağdât'ta yaşamış olan büyük velilerden yalın ayak gezdiği için "Hafî" lakabıyla bilinen Bişri Hafi Hazretleri’nin hayatını konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyununa Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İl Müftüsü Süleyman Çoban, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yoğun katılımın olduğu tiyatro gösterisi iki perde olarak sahnelendi. Belediye Şehir Tiyatrosu’na katılan postacı, ev hanımı gibi çeşitli meslek gruplarından 9 kişilik ekibin sahnelediği oyunun yönetmenliğini Umut Canbolat yaptı. Canbolat’ın hazırlayıp sahneye koyduğu tiyatro oyunu büyük beğeni ile izlendi.
Tiyatro oyununun sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “Büyük bir ilgi gören tiyatro oyununda gençlerimize ince mesajlar verildi. Bundan sonraki yaşamlarında dikkat etmeleri gereken konulara dikkat çekildi. Eğitici ve bir o kadar da öğretici olduğuna inandığım tiyatro gösterimizi sahneye sunan tüm gençlerimize ve tiyatrocularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YAZICI’YA BÜYÜK İLGİ
Başkan Yazıcı, oyun sonunda Belediye Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Umut Canbolat’a teşekkür plaketi takdim etti. Oyun sonunda Başkan Yazıcı’ya büyük ilgi gösteren öğrenciler Başkan Yazıcı ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.