Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 2018 yılının Osmancık için asfalt yılı olacağını söyledi.

Osmancık’ta 2017 yılında kapsamlı altyapı ile doğalgaz çalışması yapıldığını vurgulayan Başkan Karataş, 2018 yılı içerisinde altyapı ve doğalgaz çalışması yapılan cadde ve sokakların asfaltlanacağını kaydetti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede görev yapan din görevlileriyle düzenlenen kahvaltılı programda bir araya geldi.

Karataş, toplantıda Belediye tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak din görevlilerine kapsamlı bilgiler verdi.

Belediye olarak yatırım önceliğine göre her mahalleye hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Karataş “din görevlilerimiz dini görevlerinin yanı sıra sosyal yönleriyle de önemli bir misyonu üstleniyorlar.

Zaman zaman farklı camilerimize giderek orada yaşayan halkımızla bir araya gelmek için vesile oluşturuyor, halkımızın taleplerini dinlemeye çalışıyoruz.

Din görevlilerimiz de görev yaptıkları çevrenin ihtiyaçlarına, beklentilerine vakıflar. Bu toplantı vesilesi ile din görevlilerimiz ile hem istişare etmek hem de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verme fırsatı bulduk” dedi.

‘BELEDİYE ÇALIŞIYOR, OSMANCIK DEĞİŞİYOR’

Yapılan çalışmalarla kısa sürede şehrin çehresinin değiştiğini kaydeden Başkan Karataş “yatırım önceliğini ilçemizin uzun yıllar süregelen beklentilerine verdik. İlk olarak komşu ilçelerden hizmet almak zorunda kalan araç sahipleri için araç muayene istasyonunun ilçemize açılmasını sağladık, şimdi de Şehirlerarası Otobüs Terminali faaliyete başladı.

Ayrıca ilçemizin en önemli problemlerinden olan sel baskınları, Tillim Çayından Kızılırmak´a kadar uzanan taşkın koruma kanalı ile tarihe karıştı.

Şu anda Gemici´deki derelerin ıslahı da de DSİ´nin yatırım programında. Camilerimizin ihtiyaçlarına da destek olmaya çalışıyoruz. Şehrimizin merkez camisi olan ve tarihi öneme haiz Beylerçelebi Cami 1.5 milyon TL yatırım ile restore edilerek yeni bir görünüme kavuştu.

Yine Koyunbaba Türbesinin çevresi oranın tarihi dokusuna yakışır şekilde güzelleştirildi.

Tarihi Osmancık Kalesinin ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyonu da yıl içerisinde tamamlanacak.

Kızılırmak Islah çalışması ve Kent Park da şehrimizin çehresini değiştirecek yatırımlardır.

Ayrıca kimsesi olmayan ya da bakıma muhtaç yaşlılarımız için bir Huzur Evi inşa ediyoruz. Şehrimizde sosyal hayatı etkileyecek bir yatırım olan Kapalı Yüzme Havuzu ve spor kompleksinin de inşaatına başlandı” dedi.

2018 yılının Osmancık için ‘asfalt yılı’ olacağını vurgulayan Başkan Karataş, ilçede kapsamlı bir altyapı ile doğalgaz çalışması yapıldığını hatırlatarak, 2018 yılı içerisinde bu çalışmaların yapıldığı cadde ve sokakların asfaltlanacağını sözlerine ekledi.