AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi, Ankara'da yoğun bir katılımla yapıldı.

Kongreye Çorum'dan da kitlesel katılım sağlanırken, Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Osmancık Gençlik Kolları Başkanı Yunus Güngör, diğer ilçelerin gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili kongrede hazır bulundu.

Yunus Güngör'ün de kongre delegesi olarak oy kullandığı kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak gençlere hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Gençlerimize inandığımız, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti, sizinle bu yolda yürüyen AK Parti ve yarınların modern Türkiyesi'ni gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan bir gencin seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur. AK Parti gençlerin partisidir, AK Parti'yi geleceğe taşıyacak olan gençlerdir" dedi.

Partisinin 24 Haziran seçimine kadar kullanacağı ilk kampanya şarkısı olan "Er Oğlu Erdoğan" adlı şarkı eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki partilileri selamladı.

Erdoğan, 81 ildeki gençlere selamlarını ileterek, "Buradan milletimizin huzuru, devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan Mehmetçik'lerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, güvenlik korucularımızı selamlıyorum. Buradan mazlum coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın her yerinde kalbi bizimle çarpan genç kardeşlerimizi selamlıyorum" diye konuştu.