Osmancık Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak. Çeşitli yarışmaların ve tiyatro gösterilerinin yapılacağı festivalde güreş ve at yarışları ile gelenekler yaşatılacak. Festivalin son günü ise ünlü sanatçı Volkan Konak Osmancık halkı ile buluşarak büyük festival konserinde sahne alacak.
Kaymakamlık ile Belediye’nin ortak düzenlediği festivalin yedincisinin yapılacağını hatırlatan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “Bu kapsamda çalışmalarımızı tamamladık. Festival kapsamında panayır geleneğimizi de devam ettireceğiz. Panayır alanımızda parsel çalışmalarını bitti, esnafın hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Pirinç Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları için yapılan çalışmaları gezerek yerinde görmeyi tercih eden Başkan Yazıcı, Başkan Yardımcısı İsmail Bilgener ve belediye birim müdürleri ile birlikte festival kapsamında panayır alanı olarak hizmet verecek olan Tuhafiye Pazarı'nda incelemelerde bulundu.
Panayır geleneğinin festival kapsamında devam ettirileceğini ifade eden Başkan Yazıcı, “Panayır için de hazırlıklarımızı tamamladık. Tuhafiye Pazarı alanımızda toplam 210 parselimizi esnafımızın hizmetine sunuyoruz. Osmancık dışından esnafımızın da ilgi göstereceği panayır alanımızda parsel kiralamak isteyen esnaf ve vatandaşlarımız Belediyemize başvuruda bulunabilirler” şeklinde konuştu.
Osmancık Festivali'nin bu yılda adından bahsettireceğini ve geçmiş yıllara oranla daha fazla ilgi gösterileceğini ümit ettiklerini kaydeden Başkan Yazıcı, “Geleneklerimizi yaşatmak ve sürdürmek adına yaptığımız güreş ve at yarışlarımızı yine yoğun ilgiyle gerçekleştireceğiz. Festivali konserimizde de Volkan Konak'ı Osmancık ve bölgedeki hemşerilerimizle buluşturacağız” diye konuştu.
Yazıcı, “Geleneklerimizi yaşattığımız, birlik ve beraberlik mesajlarını verdiğimiz, ilçemizin hem ülkemizde hem de dünyada ismini duyuran Osmancık 97 pirincimizi tanıttığımız festivalimizi bu yıl da dolu dolu yaşatmayı hedefliyoruz. 50 yıldır panayır şeklinde yapılan ve son 6 yıldır festivale dönüştürülen Osmancık Pirinç Kültür ve Sanat Festivali’ne tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI
Belediye Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya göre festival yarın saat 15.00’de kortej yürüyüşü ve Osmancık 97 pirincinden yapılan pilav dağıtımı ile başlayacak. Ses yarışmaları, tiyatro gösterilerinin gerçekleştirileceği festivalde 13 Ekim Cumartesi günü geleneksel Osmancık Güreşleri, 14 Ekim  Pazar günü saat 14:00’de ise At Yarışları yapılacak. Büyük festival konseri ise 14 Ekim Pazar günü saat 20:00’de gerçekleştirilecek. Festival konserinde ünlü sanatçı Volkan Konak sahne alacak.