15 Temmuz Şehitleri Anma etkinliği çerçevesinde dereceye giren Özlem Yançizer, Elanur Çelik, Reyyan Özturkut, Gamze Güler adlı öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ile birlikte Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel; “15 Temmuz Şehitler Anma programı çerçevesinde Sayın Kaymakamımız Hakan Alkan’ın organizesinde 3 gün süren bir etkinlik yaptık.

Kaymakam bey şiir, hikaye, resim, kompozisyon ve diğer dallarda öğrenciler arası bir yarışma tertip etmemizi istedi. Öğrencilerimiz bu dallarda yarışmaya katılarak dereceye girmeye hak kazandılar. Toplanan komisyonumuz ile birinciliğe layık olan dalların öğrencileri birinciliğe layık görüldü. Eserlerimizin sahipleri öğrencilerimiz ile Sayın Kaymakamımız Hakan Alkan beyi ziyaret geldik” dedi.

Kaymakam Alkan, böyle anlamlı bir yarışmaya katılıp dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Alkan, ödüllerini anma programı çerçevesinde takdim edeceğini belirtti.

Dereceye giren eserler ve öğrenciler şu şekilde:

“Hakkını Helal Et Şehidim” adıyla Şiir dalında dereceye giren Osmancık İsmail Karataş MTAL’dan Özlem Yançizer birinci oldu.

“15 Temmuz” adlı Kompozisyon dalında dereceye giren Osmancık İMKB MTAL’den Elanur Çelik birinci oldu.

“Bir Yaz Gecesi” adlı Hikaye dalında dereceye giren Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencilerinden Reyyan Özturkut birinci oldu.

“15Temmuz Resmi” adlı eser ise Resim dalında dereceye giren Osmancık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ‘nden Gamze Güler birinciliği hak kazandı.