Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, 26 Aralık 2017 tarihinde ilçeye doğalgaz verildiğini belirterek, 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 5 bin abonenin doğalgaz kullanmaya başladığını kaydetti.

Osmancık ilçesinde 2018 yatırım programı kapsamında yürütülen doğalgaz çalışmalarının Kasım ayı itibari ile tamamlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, 2018 yatırım programının tamamlanmasının ardından doğalgazdaki son durum ile ilgili açıklama yaptı.

Yaklaşık 11 ay önce ilçeye doğalgaz verildiğini belirten Karataş, mümkün olduğunca daha çok kişiye ulaşmak için olağan üstü bir altyapı çalışması yapıldığını kaydetti.

İLÇENİN YÜZDE 60’I DOĞALGAZ KULLANIYOR

2018 yatırım programının tamamlanması ile birlikte ilçede doğalgaz kullanımın yüzde 60’ı geçtiğini ifade eden Karataş, “Geçtiğimiz yıl Aralık ayı sonunda şehrimize doğalgaz verildi. 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 5 bin aboneye doğalgaz bağlantısı yapıldı. Dolayısı ile şehrimizde doğalgaz kullanım oranı yüzde 60’ı geçmiş durumda. Önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarla bu oran daha yukarılara çıkacaktır” dedi.

18 MAHALLENİN 14’ÜNDE DOĞALGAZ VAR

Başkan Karataş ilk yıl 14 mahalleye doğalgaz verildiğini belirterek, “Şu ana kadar bağlantı hatları ile birlikte toplam 90 kilometre civarında doğalgaz alt yapısı yapıldı. İlçemizin 14 mahallesinde doğalgaz kullanılmaya başlandı. Yalnızca şehir merkezinden uzak olan dört mahallemizde doğalgaz yok. Önümüzdeki süreçte bu hizmet oralara da ulaşacaktır” diye konuştu.

ÇORUMGAZ’A TEŞEKKÜR

11 ay gibi kısa bir zaman zarfında 14 mahalleye doğalgaz ulaştırılmasının kolay olmadığını belirten Karataş, bu konuda hem Çorumgaz firmasının hem de Osmancık Belediyesinin büyük gayret gösterdiğini ifade etti.

Özverili çalışmalarından dolayı Çorumgaz’a teşekkür eden Karataş, “İlçemizde doğalgaza çok ciddi bir talep söz konusu oldu. Bu yoğun talebi karşılamak için hem Çorumgaz firması hem de belediyemiz işbirliği içerisinde yoğun bir çalışma sergiledi. Firma yıl boyunca çalışmalarını birkaç ayrı ekiple farklı noktalarda aynı anda yürütmeye çalıştı. Belediyemiz alt yapı yapılan yol ve kaldırımların onarımını kısa süre içerisinde tamamladı. Vatandaşlarımızın rahatı için olağan üstü bir çaba harcandı. Ben bu konuda bize her türlü desteği veren değerli işadamımız Sayın Ahmet Ahlatçı olmak üzere Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman’a ve firma yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.