Kamuoyunda sanatçı kişiliği ve güncel konulara fetva vermesiyle tanınan Ortaköy İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, yine ilginç bir fetva yayınladı. Kıyametin bir an önce kopmasını isteyen Müftü Bıyık,  kıyamet fetvasında şöyle dedi:
“21 Aralık'ta kıyamet'in kopup kopmayacağını Allah bilir. Bu suali Cebrail zamanında aziz Peygamberimize sormuş. Efendimiz de kıyametin ne zaman kopacağını ancak Cenab-ı Hak bilir demiştir. Benim dileğim o ki kıyamet 21 Aralıkta İnşallah kopar da yeryüzünü kana bulayan tüm zalimler geberir gider. Aynı zamanda adaleti, bir böceği ezer gibi ezen, kanun, hukuk tanımayan, yetim hakkı yiyen, kamunun malına elini uzatıp servetine servet katan, sabilere tecavüz edip onları katleden, kısacası tüm pislikleri bertaraf edebilecek tek şey olan kıyametin 21 Aralıkta kopmasını hassaten istiyorum”
Ortaköy Müftüsü Bıyık'a fetvası üzerine okuyucuları, ‘hocam yaşamak güzel, çoluk çocuğun suçu ne?’ diye mukabelede bulununca Müftü Bıyık, şu cevabı verdi:
“Çocuklar ve yetişkin iyi insanlar ebedi yaşayacak cennette. Dünya 60-70 yıl sürer ve lakin ukbada ölüm yoktur. Ölen hayvan imiş aşıklar ölmez demiş ya Yunus. Kıyamet zalimin gönlüne korku salar da biz güzel insanlara birşey olmaz. Yüce Allah günahsız sabilerin ruhunu kolayca yanına çekiverir.
El hak kıyameti istiyorum. Çünkü namussuzların hakkından yalnızca bu mübarek büyük zelzele gelir. Bak mübarek diyorum, çünkü mazlumların bir dua ve kıyametten başka talep edecek bir İskender’i kalmadı.
Eğer 21 Aralıkta bu güzel kıyamet koparsa, yatları, katları, gökdelenleri, 59 tane legal illegal metresi olan soysuzlara, bankalarda milyar dolar paraları olanlara, haram ihalelerden devşirdikleri necaset paraları olan it sürülerine çok ağır gelecektir.
Biz biraz sıkıldık ha bu dünyadan bazen huzur merkezi olan asıl mekanımızı arzulamıyor değiliz. Tabi ki hayat memattan güzeldir ama vücutları parça parça olmuş yavruların fotoğraflarını görmekten insanlığımdan utanır hale geldim. Benim isyanım bu noktalarda. Varın sözümü siz mecaz telakki edin”