Çorum'un Ortaköy İlçesinde tarihi Şapinuva bağlarının yeniden tesis edilmesi için 15 bin adet asma fidanı dağıtıldı.

Ortaköy’de Aralık ayında açılışı yapılan pekmez üretim tesisinin ardından ilçede üzüm üretiminin arttırılmasına amacıyla, Vali Necmeddin Kılıç'ın destekleri ile İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek alınan 15.000 adet asma fidanı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Ortaköy Kaymakam Vekili Ömer Tekeş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir’in katıldığı törenle üreticilere dağıtıldı.

Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı; “Hedefimiz; Ortaköy’de geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan bağcılığı geliştirerek kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin gelir düzeyini artırmaktır. Bu amaçla üreticilerimizi desteklemek için asma fidanı dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bağcılığın geliştirilmesi için ilk adımı ilçemize Bakanlığımız desteğiyle kazandırdığımız “Pekmez Üretim Tesisi” ile atmıştık, Çorum’da ilk defa uygulanan bu projenin ardından ikinci adımı, mevcut bağların iyileştirilmesi ve yeni bağlar tesis ederek atıyoruz. Şapinuva’da bağcılık geleneğini tekrardan canlandıracağız.

Siz üreticilerimizin yoğun ilgisini görünce çok doğru adımlar attığımızı görüyoruz. Bundan sonra sizlerin özverili çalışmaları ile Ortaköy’ü Hititler zamanında olduğu gibi bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz” diyerek, üreticilere yeni üretim sezonunun bereketli geçmesi dilekleriyle sözlerini sonlandırdı.

Ortaköy Kaymakam Vekili Ömer Tekeş de konuşmasında; ilçenin tek gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu dile getirerek, bu konularda yapılacak yatırım ve desteklerle ilçe halkının gelir kaynaklarının arttırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Tekeş, başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ve İlçe Müdürü Gazi Erdemirci olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından asma fidanları üreticilere dağıtıldı.