Çorum’un Ortaköy 100. Yıl İlkokulu’nda ‘Her Okulun Bir Projesi Var’ proje kapsamında hazırlanan ‘ Oku Yorum “ projesi dahilinde Ortaköy İlçe Müftülüğü’nün katkılarıyla bir kütüphane oluşturuldu.

Oluşturulan kütüphane Ortaköy İlçe Kaymakamı Ömer Tekeş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy İlçe Müftüsü Muammer Şahin ve Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan İsbir’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Okul Müdürü Mustafa İskender Erken, törende yaptığı konuşmada okulda başlatmış oldukları ‘Oku Yorum’ projesinde kendilerine desteklerini esirgemeyen Ortaköy İlçe Kaymakamı Ömer Tekeş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy İlçe Müftüsü Muammer Şahin ve Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan İsbir’e okulu ve öğrencileri adına teşekkür etti.

‘Oku Yorum’ projesi kapsamında oluşturdukları kütüphanenin eksik kitaplarını tamamlamak, kütüphaneyi zenginleştirmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklara daha çok kitap okuma imkanı sağlayarak, çocuklara kitap okumayı sevdirmek ve ışık tutmak amacıyla ‘Geleceği Biriktiriyoruz’ ve ‘Bir Kitapta Senden Olsun’ adında kitap toplama kampanyası düzenlediklerini de kaydeden Okul Müdürü Mustafa İskender Erken, kamu kurum ve kuruluşları ile duyarlı vatandaşlardan bu kampanyaya da destek vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.