Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101, Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çorum’un Ortaköy ilçesinde anma programı düzenlendi.
Anma programına Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Engin Suiçmez, Ortaköy Belediye Başkanı Vekili Kadir Arabacı, İlçe Emniyet Amiri Mahmut Gök, şehit yakını ve gaziler, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Programa daha sonra Ortaköy Çok Programlı Lisesinde devam etti.
Çanakkale şehitlerini anlatan video gösterisiyle başlayan program, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden programda, Okul Korusu tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi.
Anma programı, Hatim Duasının okunması ve şehit yakınlarına protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüllerin verilmesiyle sona erdi.