Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Çorum’a gelerek, Aşdağul Belediye Başkan Adayı Dursun Uzunca ve Mecitözü Belediye Başkan Adayı Veli Aylar’a destek istedi.

İnce her iki mitingde yaptığı konuşmasında iktidar partisi mensuplarının ‘Belediye iktidar partisinden olursa hizmet alırsın, değilsen hizmet alamazsın’ dediğini anımsatarak, “CHP’nin büyükşehirleri var. Devlet ister yardım eder ister etmez. CHP’nin büyükşehir belediyesi gelir gerekeni yapar” dedi.

Pazar günü yapılacak yerel seçimle ilgili konuşan İnce, “Pazar günü sandığa gideceğiz. Biz meydanlarda mutfağı, patatesi, soğanı konuşmalıyız. Millet soğana muhtaç oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde millet ilk kez soğana muhtaç oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde soğanın, patatesin kuyruklarda satıldığın ilk kez görüyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti iktidarına yüklenen İnce, “17 yıl önce iktidara geldiklerinde dünya lideri olacaklardı. Sonunda ola ola manav lideri oldular.


Pek çok yeri sattılar sata sata elde bir şey kalmadı.  Daha pek çok şeyi satacaklar yerel seçimlerinin bitmesini bekliyorlar. Onu da seçim bitince satacaklar. Köylü perişan çiftçi tarlasını ekemiyor.  
Memleketin düştüğü duruma bak, melemenin içine soğan katabilir miyiz artık onu tartışıyoruz. Gençlerimiz işsiz. İşsiz gençlerimizin nüfusu 6 milyon her doğan bebek borçla doğuyor” şeklinde konuştu.
İnce yerel seçimlerde hem adaylara hem de sandıklara sahip çıkın çağrısı yaptı.