CHP’nin ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. Ortaköy İlçe Kongresi de yoğun bir katılımla yapıldı.

İlçe binasında saat 11.00’de başlayan olağan kongrede divan başkanlığına Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Uğur Demirer, katipliklere Hasan Yalçın ve Hıdır Öngen seçildi.

CHP İlçe Başkanı Sabri Göktaş Uzuner’in açılış konuşması ile başlayan kongrede İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ile diğer partililer de konuşma yaparak parti çalışmalarını ve siyasi gündemi değerlendirdi.

İlçe Başkanı Sabri Göktaş Uzuner göreve yeniden aday olmadı.

Başkanlık için Rıfat Uzunca ve Alaattin Ergön’ün liste çıkardığı kongreye; İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, eski İl Başkanı Gazi Özkubat, İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek, Suat Atalay ve Engin Demir, Aşdağul eski Belediye Başkanı Dursun Uzunca, İl Başkan Adayı Mehmet Tahtasız, Av. Dinçer Solmaz ve Sadık Eral ile çok sayıda partili katıldı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda Rıfat Uzunca 40 oy ile yeni İlçe Başkanı olurken, diğer başkan adayı Alaattin Ergön ise 17 oy aldı.

Rıfat Uzunca başkanlığındaki CHP Ortaköy İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Sırrı Göktaş Uzuner, Çelebi Ardıç, Şakir Koç, Özlem Demir, Hıdır Öngen, Hasan Yalçın, Hamdullah Tilki, İbrahim Karatepe, Döndü Genç ve Haydar Erkan.

İl Kongre delegeliklerine ise Dursun Uzunca, Engin Demir, Yılmaz Uysal, Mustafa Şahin ve Rıfat Uzunca seçildi.

CHP’nin ilçe kongreleri 25 Ocak’ta Laçin, 26 Ocak’ta ise Merkez İlçe kongresinin yapılmasıyla birlikte tamamlanacak.