AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir'i ziyaret etti.

Karadağ, Belediye ziyaretinden sonra Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, gençlik kolları üyeleri ile birlikte TYP ve İŞKUR kanalıyla işe girerek, Cemal Boyacı Parkı'nda çalışan kadınları ziyaret etti.

Burada kadınlar ile bir araya gelen İl Başkanı Karadağ, çeşitli açıklamalarda bulundu.

İş Kur aracılığı ile işe yerleştirilme işlemlerinin parti gözetmeksizin kura çekimi ile yapıldığını hatırlatan Karadağ, KOSGEB üzerinden kadınlara yapılan hibe desteklerinden yararlanmalarını istedi.

Karadağ, desteklerden yararlanma konusunda doğabilecek herhangi bir aksilik ve problem karşısında kendisine ulaşılması durumunda çözüm üreteceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara her alanda olduğu gibi iş konusunda önem verdiğini belirten Karadağ, "Ortaköy İlçemizde kadınların iş edinme konusunda AK Parti olarak sizlere elimizden geldiğince her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz" dedi.

Çorum'da son 15 yılda çalışma istihdam ve sosyal güvenlik alanında 221,57 milyon TL yatırım yaptıklarını altını çizen Karadağ, işsizliği azalttıklarını ve istihdam rekoru kırdıklarını söyledi.

Türkiye'de küresel olumsuzluklara rağmen ekonomi ve istihdam alanlarında olumlu performans gösterildiğinin altını çizen Karadağ, "İşsizlik oranındaki düşüş, işgücüne katılım ve istihdam oranlarındaki artış yüzümüzü güldürüyor. İŞKUR aracılığıyla 2002'de 108 kişi özel sektörde, 641 kişi kamu sektöründe olmak üzere toplam 749 vatandaşımızı işe yerleştirdik. 2017'de ise 5.883 kişi özel sektörde, 7 kişi kamu sektöründe olmak üzere toplam 5.890 vatandaşımızın işe yerleştirilmesini aracılık ettik. 2002'den bugüne toplam 39.178 vatandaşımızı İŞKUR aracıyla işe yerleştirdik" diye konuştu.

Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik sistemi konularında çözümler ürettiklerini kaydeden Karadağ, 2002 yılında Çorum'da aktif sigortalı kişi sayısının 84.358 iken 2018 yılı Ocak ayı itibariyle aktif sigortalı sayısının 115.425 olduğunu buna paralel olarak aktif sigortalı kişi sayısının son 15 yılda % 37 seviyesinde arttığını söyledi.

Çorum'da bugüne kadar teşviklerden yaklaşık 25.987 işverenin faydalandığını altını çizen Karadağ, 141.911 sigortalının yaralandığını ödenen toplam teşvik tutarının ise yaklaşık 311.883,271 milyon olduğunu açıkladı.