Çorum’un yöresel yemeklerini ve lezzetlerini tanıtan Çorum Valiliği, şimdi de madımağı gündeme getirdi.

Valilik’ten yapılan açıklamada; “Adı türkülere konu olan madımak, Orta Anadolu’nun bilinen en eski yemeklerindendir” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada madımak hakkında şu bilgiler yer alıyor:

“Madımak, Çorum'da yaygın olarak bilinen ve toplanan otlarından biridir. Baharda toplanır, kış için de kurusu yapılır.

Adı türkülere konu olan madımak, Orta Anadolu’nun bilinen en eski yemeklerindendir. Bahar ayları ile birlikte çayır-çimen arasından çıkmaya başlayan madımağın toplanması zahmetli bir iştir.

Yöreden yöreye farklı şekillerde pişirilen madımak en çok soğan, bulgur, tercihe göre pastırma veya çemen ile yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurtlu sos dökülebilir.

“112 çalışanlarının özlük ve sosyal hakları iyileştirilmelidir” “112 çalışanlarının özlük ve sosyal hakları iyileştirilmelidir”

Çorumlular bahar aylarında madımağı kurutarak veya konserve yaparak kışın kullanmak üzere kilerlerinde muhafaza ederler.”

Editör: Merve Kayış